4 juni 2018

Luxemburg voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van Luxemburg zijn in samenwerking met kledingsponsor Macron officieel gelanceerd. Helaas heeft Luxemburg zich niet weten te plaatsen voor het WK voetbal in Rusland. De supporters gaan deze kwalificatie cyclus echter niet vergeten. De 0-0 tegen het grote Frankrijk staat voor altijd in het geheugen van de Luxemburgse voetbalsupporters. De nieuwe shirts van Luxemburg zijn wel te zien tijdens de wedstrijden voor de Nations League. Dit is het nieuwe toernooi van de UEFA. Hierin neemt Luxemburg het op tegen Wit-Rusland, Moldavië en San Marino. Ook tijdens de oefen- en kwalificatie wedstrijden voor Euro 2020 gaan we de nieuwe shirts van Luxemburg zien. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe shirt van Luxemburg? Check de details hieronder!

Luxemburg thuis shirt en tenue 2018-2019

Waar afgelopen seizoen het uitshirt rood van kleur was, is dit seizoen het thuisshirt van het land rood. Het shirt wordt versierd met witte details om het tricot af te maken. Deze witte accenten komen terug in de klassieke polo kraag van het shirt, de biezen van de mouwen en in een strip aan de zijkant van het shirt. Zoals hierboven al genoemd is de kledingsponsor van Luxemburg Macron. Dit betekende dat het juichende poppetje niet kan ontbreken op de mouwen van het shirt. Dit logo van het Italiaanse kledingmerk is wit van kleur. De achterkant van het shirt bevat een schitterend detail. In het rood is namelijk de rampant lion, oftewel de leeuw uit het logo van Luxemburg, verwerkt in het shirt. Op de rechterkant van de borst staat de naam van Macron. Op de linkerkant van de borst prijkt het logo van Luxemburg. Nog nooit wist Luxemburg zich te plaatsen voor een eindtoernooi. In dit nieuwe thuistenue moet de eerste stap worden gezet voor plaatsing voor het EK van 2020. Dit is zowel mogelijk via de Nations League als via de normale kwalificatie. Het nieuwe thuistenue van Luxemburg wordt gecompleteerd door een rode voetbalbroek en rode kousen.

Luxemburg uit shirt en tenue 2018-2019

Het uitshirt van Luxemburg aankomend seizoen is wit van kleur met blauwe accenten. Door deze kleurencombinatie komen alle kleuren uit de vlag van Luxemburg terug in de nieuwe shirts. Een uniek design dus voor Luxemburg. Dit in tegenstelling tot de afgelopen jaren. Toen adidas nog de kledingsponsor was van het land. Luxemburg maakt onderdeel uit van het TEP programma. Dit zijn 8 kleine Europese landen waarvan Macron de kledingsponsor is. Het is een speciaal project van de UEFA om de voetbalbonden van kleinere Europese landen te ondersteunen. De shirts van Luxemburg worden door Macron ontworpen in samenwerking met de voetbalbond, supporters en de staf. Dit doen zij zodat Luxemburg een uniek shirt krijgt. Het uitshirt van Luxemburg is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt alleen is de strip op de zijkant van het shirt weggelaten. Dit betekent wel dat de kraag hetzelfde is als bij het thuisshirt. Echter is de kraag nu blauw van kleur. Ook de biezen van de mouwen zijn blauw en dit geldt ook voor het Macron logo op de mouwen. De naam van Macron staat ook op het uitshirt op de rechterkant van de borst, terwijl op de linkerkant van de borst het logo van Luxemburg prijkt. Op de achterkant van het shirt staat de afkorting van de Luxemburgse voetbalbond, FLF. Het nieuwe uittenue van Luxemburg wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Luxemburg voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Luxemburg is vanaf medio juli te koop in de onderstaande winkel. Kunt u niet zolang wachten en wilt u andere fan artikelen bestellen van Luxemburg? Bekijk dan het overzicht met de fan merchandise ook in de onderstaande webshop! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Luxemburg fan artikelen in DEZE WINKEL