Ook het nationale elftal van Luxemburg heeft een nieuw voetbalshirt. In dit nieuwe shirt speelt het nationale elftal van Luxemburg de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Luxemburg strijdt met Frankrijk, het Nederlands Elftal, Bulgarije, Wit Rusland en Zweden om een ticket naar het WK in Rusland. Het nieuwe shirt van het land dat zich nog nooit plaatste voor een WK of EK werd in de met 4-3 verloren kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije voor het eerst gedragen. We bespreken het design van het nieuwe trikot kort hieronder.

Het nieuwe shirt van Luxemburg is gebaseerd op het Adidas Regista 16 template van de Duitse kledingsponsor. De kenmerken van dit template komen terug in de brede diagonale zwarte en de dunnere baan over de onderkant van het voetbalshirt. Verder is het nieuwe shirt van Luxemburg geheel bordeaux rood en is het shirt uitgerust met een een ronde hals. De Adidas trademark strepen staan bij dit template op de schouders en mouwen en het logo van Adidas versiert de rechter borst. De andere borst is uitgerust met het logo van de nationale voetbalbond: Fédération Luxembourgeoise de Football (FLF). Het nieuwe tenue van de Luxemburgers wordt gecompleteerd door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de onderkant een diagonale zwarte baan. Ook het broekje bevat witte trademark strepen van Adidas. De kousen zijn wit met zwarte strepen van het Duitse sportmerk aan de bovenkant. Zoals alle tenues van Adidas zijn de tenues van Luxemburg uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Dit nieuwe shirt wordt gedragen door spelers als Joachim en Bohnert.

Check hieronder de foto's van het nieuwe tenue van Luxemburg. Dit shirt kan je vooralsnog nergens kopen. Wil je andere merchandising van het land scoren? Check het hier!

Luxemburg -voetbalshirt -2016-2017