7 januari 2021

Liverpool 4e voetbalshirt 2021 uitgelekt

Liverpool en Nike lanceren binnenkort een zogenaamd ''4e voetbalshirt.'' Het is nog even de vraag of de Engelse kampioen in dit voetbalshirt daadwerkelijk een aantal uitwedstrijden gaat spelen in 2021. Het lijkt er in ieder geval op dat het tenue nog deze maand wordt gelanceerd door de Premier League club en de kledingsponsor. Als de geruchten kloppen, dan hebben ''The Reds'' voor het eerst in de geschiedenis een 4e voetbalshirt.

Wit/grijs Liverpool voetbalshirt 2021

Het Liverpool 4e voetbalshirt 2021 lijkt een retro achtig design te hebben. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de dunne, zwarte pinstripes over de body van het tenue. De mouwen zijn aan de bovenkant grijs en vanaf het midden naar de onderkant zwart. Dit is ook de kleur van de V-hals. Verder is het Liverpool 4e voetbalshirt uitgerust met een opstaande kraag in het fel rood en dit is ook de kleur van de brede band aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit betreft overigens dezelfde tint rood als op het Liverpool 3e shirt 2020-2021. Een ander opvallend detail betreft het grote Nike Air logo op de rechterborst. De kleuren van het Liverpool 3e shirt waren al geïnspireerd door Nike Air Max sneakers, maar dit tenue had op de linkerborst alleen de swoosh van Nike en niet het Nike Air logo. Het logo op het Liverpool 4e voetbalshirt 2021 is een combinatie van fel rood en zwart. Dit logo is direct de reden dat er twijfel bestaat of Liverpool in dit tenue daadwerkelijk wedstrijden gaat spelen. De UEFA en Premier League stellen namelijk grenzen aan de grootte van het logo van de een kledingsponsor op het voetbalshirt. Dit logo mag niet meer dan 20cm2 zijn. Het lijkt erop dat het Nike Air logo op dit voetbalshirt groter is dan door beide instanties is toegestaan. Het zou kunnen dat Liverpool dit tenue dus alleen gaat dragen tijdens de warming-up of dat de uiteindelijke tenues die de spelers dragen een kleiner logo bevatten. De linkerborst van het tenue is uitgerust met de Liverbird. Waarschijnlijk wordt het nieuwe Liverpool tenue gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte kousen met zwarte en rode details. 

Check hieronder de uitgelekte afbeeldingen van het Liverpool 4e voetbalshirt 2021. Nogmaals, het is nog niet zeker of de club en Nike dit voetbalshirt ook daadwerkelijk gaan lanceren. Zodra dit officieel is, hebben we in ieder geval meer nieuws. Check ook het Liverpool thuisshirt en uitshirt van dit seizoen!

Liverpool voetbalshirt bestellen

Dit nieuwe Liverpool voetbalshirt kun je pas na de officiële lancering van het tenue bestellen. Ben je op zoek naar andere Liverpool tenues? Check dan de onderstaande winkels! Hier vind je alle nieuwe Liverpool Nike voetbalshirts 2020-2021 en ook de nieuwste trainingskleding van de club van trainer Jürgen Klopp. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Liverpool voetbalshirt altijd in de Liverpool fanshop

of deze winkel! 

Liverpool 4e shirt 2021 gelekt