11 september 2020

Liverpool 3e voetbalshirt 2020-2021

Liverpool en Nike hebben vandaag het nieuwe Liverpool 3e shirt 2020-2021 officieel bekend gemaakt. In dit nieuwe uitshirt speelt het team van manager Jurgen Klopp vooral de uitwedstrijden in de Champions League, maar ook een aantal wedstrijden in de Premier League en FA Cup dit seizoen. Het derde voetbalshirt van ''The Reds'' dient namelijk als alternatief voor het turquoise Liverpool uitshirt. Nike is ook weer verantwoordelijk voor het design van dit tenue. Het Amerikaanse sportmerk is vanaf dit seizoen de nieuwe kledingsponsor van de Engelse kampioen.

Zwart/grijs Liverpool uitshirt 2020-2021

Het Liverpool 3e shirt 2020-2021 heeft veel weg van het vorige week door Nike gelanceerde Kroatie uitshirt 2020-2021. De body van het nieuwe tenue bevat namelijk een design van kleine vakken in het zwart en grijs. Dit zogenaamde checkerboard design heeft natuurlijk een symbolische betekenis. Scott Munson, VP Nike Football Apparel, legt de gedachte achter het nieuwe shirt uit: ''Bij het ontwerpen van het nieuwe Liverpool 3e shirt hebben we vooral gekeken naar de bestaande tradities van de club en hoe we dit konden mixen met details uit de sneaker cultuur van Nike. Het nieuwe tenue is dan ook geïnspireerd door de atmosfeer bij The Kop tijdens de Europese wedstrijden en de kleur van een iconische Air Max sneaker.'' Alle 3e shirts van Nike hebben dit jaar een kleur van een iconische Nike Air Max sneaker. Verder is het nieuwe 3e shirt van Liverpool uitgerust met fel rode accenten, als verwijzing naar de clubkleuren van de Engelse kampioen. De zijkanten van het tenue bevatten een brede rode band. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een grijze V-hals, welke aan de achterkant rood is. Ook de logo's van de club en Nike op de borst zijn rood. Hoofdsponsor Standard Chartered, sinds 2010 aan de club verbonden, prijkt in het grijs op het midden van het Liverpool 3e shirt. In de nek op de achterzijde van het tenue is het rood een vlam verwerkt met het getal 96, verwijzend naar de bij het Hillsborough drama omgekomen supporters van de club in 1989.

Het voetbalbroekje van het Liverpool 3e tenue is geheel zwart met fel rode logo's van de club en Nike. De kousen van het derde tenue van Liverpool hebben ook het checkeboard design. Deze bevatten zwarte en grijze vakken en de bovenkant bevat een fel rode band. Dit is ook de kleur van de initialen van de club (LFC) en de swoosh. Liverpool speler Alex Oxlade-Chamberlain geeft nog kort een reactie op het nieuwe voetbalshirt: ''Het is altijd speciaal om het Liverpool voetbalshirt aan te trekken, vooral op Europese avonden in ons eigen stadion. Het gevoel dat je hebt wanneer we uit de tunnel komen en het veld betreden op deze avonden, is onbeschrijfelijk. Het nieuwe tenue symboliseert dit gevoel en viert onze historie. Ik kan niet wachten dit tenue te dragen.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Liverpool 3e voetbalshirt 2020-2021, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Virgil van Dijk, Salah, Mane, Minamino, Wijnaldum, Alexander-Arnold, Firmino en nog meer spelers.

Liverpool 3e shirt bestellen

Het zwart/grijze Liverpool 3e shirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan voor zowel kinderen als voor volwassenen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het shirt € 69,95. De Vapor Match versie van het tenue bestel je voor € 139,95. Dit is het tenue dat de spelers daadwerkelijk dragen. De broekjes zijn € 34,95 en de kousen € 17,95. In deze winkels kun je ook de Liverpool tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Check ook de nieuwste trainingskleding van The Reds! 

Bestel het Liverpool 3e shirt direct in de Nike SHOP! 

of de Liverpool fanshop! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

Liverpool 3e shirt 2020-2021

Liverpool 3e shirt 2020-2021

zwart Liverpool uitshirt 2020-2021