Liverpool uitshirt 2020-2021

Liverpool en Nike hebben vandaag met het motto ''TELL US NEVER'' het nieuwe Liverpool uitshirt 2020-2021 officieel gelanceerd. De bekendmaking van het nieuwe uitshirt volgt twee weken na de lancering van het thuisshirt. In het nieuwe uitshirt speelt het keurkorps van Jürgen Klopp de Premier League, FA Cup en Champions League uitwedstrijden gedurende 2020-2021. Vanaf dit seizoen is Nike de kledingsponsor van de Engelse kampioen. Het Amerikaanse sportmerk en Liverpool FC tekenden eerder dit jaar een contract voor meerdere seizoenen. 

Turquoise Liverpool uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Liverpool uitshirt 2020-2021 is dit jaar overwegend turquoise (door Nike ''teal'' genoemd) en bevat een all-over print, welke geïnspireerd is door de kleur van de Liverbird in de stad. Deze mythische vogel bevindt zich op de Liver Building in de stad en is ook turquoise. Het Liverpool uitshirt is bovendien uitgerust met een all-over print, welke geïnspireerd is door de poorten van Anfield Road, de zogenaamde ''Shankly gates.'' De print bevat onder andere de wervelende acanthusbladeren in combinatie met het You'll Never Wal Alone motief. Scott Munson, VP Nike Football Apparel, legt hierover het volgende uit: ''We hebben verschillende filters gebruikt in het ontwerpproces van de nieuwe Liverpool tenues. In de nieuwe collectie van Liverpool moest de rijke cultuur van de stad Liverpool centraal zijn. Met het uitshirt hebben we uitgepakt en hebben we de culturele aspecten van de stad nog krachtiger tot leven gewekt. De print op het tenue weerspiegelt dit.''

Het tenue bevat verder zwarte details. Zo is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals. Deze hals bevat aan de achterkant een kleine opening en dit is weer onderdeel van het nieuwe template van Nike. De rechterborst van het tenue bevat de swoosh van Nike en de andere borst de Liverbird. Het was overigens nog even de vraag of Nike het traditionele logo of de Liverbird zou gebruiken op de tenues. Evenals New Balance gebruikt Nike dus de Liverbird als logo op de tenues van de Engelse club. Het logo van sponsor Standard Chartered staat in het zwart ook dit seizoen weer op het midden van de voetbalshirts. De Engelse bank is sinds 2010 de hoofdsponsor van de Champions League winnaar van 2019. Dit contract loopt nog tot 2023. In de nek op de achterkant van het tenue zijn de twee vlammen met het getal 96 verwerkt, welke een eerbetoon zijn aan de bij de Hillsborough omgekomen supporters van de club.

Het Liverpool Nike uittenue 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een turquoise voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte taping. Ook de logo's van de club en Nike staan weer op de broekjes. De kousen zijn ook overwegend turquoise.  De authentic tenues zijn ook dit jaar weer uitgerust met de Vaporknit technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie, voor een perfecte ventilatie en afvoer van vocht. 

Liverpool aanvoerder Jordan Henderson is in ieder geval enthousiast over de nieuwe tenues: ''Ik ben fan van het design en met name hoe het design tot stand is gekomen. Het tenue is geïnspireerd door de stad en iconische aspecten van de club. Ik kan niet wachten om in dit tenue te spelen.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door Virgil van Dijk, Salah, Mané, Wijnaldum, Alexander-Arnold, Firmino, Henderson, Robertson, Keita en nog meer spelers.

Liverpool uitshirt 2020-2021 bestellen

Het Liverpool uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen. De Vapor Match versie is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 139,95. Het replica voetbalshirt (de stadium versie) is voor volwassenen  € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je het tenue van Liverpool ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer! Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering! 

Bestel het Liverpool uitshirt direct in de Liverpool fanshop! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de Nike SHOP! 

of deze winkel! 

Liverpool uitshirt 2020-2021

Liverpool uitshirt 2020-2021