2 augustus 2020

Liverpool thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Liverpool thuisshirt is vandaag dan eindelijk gelanceerd door Nike en de Engelse kampioen! Het had even wat voeten in de aarde, maar het voetbalshirt is er eindelijk. Dat zat zo: Begin dit jaar werd bekend dat Nike het stokje over zou nemen van New Balance en per 1 juli de nieuwe kledingsponsor van The Reds zou worden. Omdat door de gevolgen van het coronavirus de Premier League even stil lag en het seizoen ook nog na 1 juli zou voortduren werd met de drie partijen afgesproken dat Liverpool het seizoen 2019-2020 af zou maken in de voetbalshirts van New Balance en dat Nike de nieuwe Liverpool tenues dus ook pas zou lanceren op 1 augustus. Hier zijn ze dan! In deze nieuwe tenues speelt het keurkorps van manager Jürgen Klopp de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League thuiswedstrijden op Anfield Road gedurende 2020-21!

Liverpool thuis shirt en tenue 2020-21

Het Liverpool voetbalshirt is dit jaar geïnspireerd door de historie en identiteit van de club. Aan het traditionele rode voetbalshirt zijn dit jaar turquoise en witte details toegevoegd, welke terug komen in de band aan de onderkant van de mouwen en de toelopende v-hals. Deze details zijn geïnspireerd door de Liverpool voetbalshirts in de periode 1993-1996. De prijzenkast van The Reds was in deze periode wat magertjes. Alleen in 1995 werd de League Cup gewonnen. Bij Liverpool speelden in deze periode spelers als Rush, James, Redknapp, McManaman, Grobbelaar, Fowler en Barnes. De turquoise kleur op het nieuwe Liverpool tenue is ook een verwijzing naar de stad Liverpool en het doet denken aan de tint van de Liver Bird op de top van de bekende Liver Building.

Verder zijn de zijkanten van het Liverpool thuisshirt 2020-2021 uitgerust met een witte taping. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het wit en de andere borst is uitgerust met de Liverbird. Dit betekent dat Nike de trend van New Balance doorzet. Ook New Balance gebruikte de Liverbird op de Liverpool tenues in plaats van het traditionele logo. Op het midden van het tenue staat dit seizoen weer de hoofdsponsor van de Engelse kampioen, de bank Standard Chartered. De bank is sinds 2010 hoofdsponsor van de nummer één van Engeland en beide partijen hebben nog een contract tot het seizoen 2022-2023. Op de achterkant van het thuistenue zijn ook dit seizoen subtiel de twee fakkels met het getal 96 verwerkt, als verwijzing naar het Hillsborough drama in 1989.  Het Liverpool voetbalbroekje van het thuistenue 2020-2021 is dit seizoen ook geheel rood met aan de zijkanten een brede witte taping. Op de pijpen van het voetbalbroekje staan ook weer de logo’s van de club en Nike in het wit. De kousen van het thuistenue zijn ook rood met aan de bovenkant een dunne witte en turquoise lijn met daaronder de initialen van de club (LFC) en de swoosh van Nike. Er zijn ook dit seizoen weer twee versies van de nieuwe Liverpool tenues. De spelers dragen het Vapor Match voetbalshirt, welke is uitgerust met de VaporKnit technologie. Deze tenues vallen strakker en zijn lichter dan de replica voetbalshirts. Deze stadium voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Liverpool tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Virgil van Dijk, Mané, Salah, Alexander-Arnold, Firmino, Robertson, Keita en nog meer sterspelers.

Liverpool voetbalshirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe Liverpool voetbalshirt voor 2020-2021 kun je per direct bestellen in de onderstaande winkels. De tenues hebben de standaard prijzen van Nike. Het thuisshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. De Vapor Match versie van het tenue is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 139,95. In de onderstaande winkels kun je de Liverpool tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt! Directe levering!

Bestel je Liverpool voetbalshirt exclusief in deze SHOP! 

of deze SHOP!

of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)

Liverpool thuisshirt 2020-2021

Liverpool voetbalshirt Nike