Leeds United voetbalshirt 100 jarig bestaan

Leeds United bestaat dit jaar 100 jaar! Bij het eeuwfeest mag een speciaal ''centenary'' voetbalshirt natuurlijk niet ontbreken. Leeds heeft dan ook in samenwerking met kledingsponsor Kappa een speciaal tenue ter ere van het 100 jarig bestaan uitgebracht. The Whites zijn op 17 oktober 1919 opgericht en bestaan deze maand dus precies 100 jaar. In het speciale Centenary voetbalshirt speelt het keurkorps van Marcelo Bielsa de thuiswedstrijd tegen Birmingham City op Elland Road dit weekend. Verder wordt het tenue dit seizoen niet gedragen. Van het shirt zijn ook slechts 1919 (overeenkomend met het oprichtingsjaar) stuks geproduceerd door Kappa.

Het Leeds United Centenary voetbalshirt 1919-2019

Het nieuwe Leeds United Centenary voetbalshirt heeft een retro design, maar is niet geïnspireerd door de eerste tenues van de club. In de eerste 15 jaar van het bestaan van de Engelse club droeg Leeds namelijk blauw/wit gestreepte voetbalshirts. Dit veranderde in 1934. In dit jaar introduceerde men een voetbalshirt dat voor de helft blauw en voor de helft geel was. In de jaren '50 waren de tenues van The Whites overwegend geel en pas in 1961 werd het witte tenue, zoals we dat nu kennen, geïntroduceerd door Don Revie. Sindsdien zijn de tenues van Leeds United altijd wit. Het tenue ter ere van het 100 jarig bestaan van Leeds is ook overwegend wit en bevat verder een klassieke, ronde retro hals met touwtjes. Het logo van Leeds op de rechterborst is goud en bevat bovendien een verwijzing naar het 100 jarig bestaan. Dit logo bevat de jaartallen 1919 en 2019 met de tekst: ''100 years.'' Het logo van kledingsponsor Kappa en hoofdsponsor 32RED staan op de rechterborst in het wit, waardoor deze bijna niet opvallen. Een ander subtiel detail op het voetbalshirt is het watermerk van de Yorkshire Rose op de voorkant van het tenue. Ook deze is wit. Bovendien is de onderkant van het shirt uitgerust met een wit/goud label met daarin de tekst: ''LIMITED PLAYER EDITION.'' Het shirt wordt door de club geleverd in een luxe cadeaubox met daarin meer informatie over de geschiedenis van de club en de prijzen die Leeds gewonnen heeft. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale Leeds United tenue ter ere van het 100 jarig bestaan.

Leeds United voetbalshirt kopen

Het Leeds United tenue ter ere van het 110 jarig bestaan kun je alleen in de clubshop van de Championship club bestellen. Het shirt heeft een prijs van 150 GBP! Ben je op zoek naar andere Leeds United (retro) shirts? Check dan de onderstaande winkels! Directe levering!

Bestel je Leeds United retro shirt in deze SHOP!

of deze winkel!