Leeds United 3e voetbalshirt 2020-2021

Ook Leeds United mag als Premier League club natuurlijk niet achterblijven met een derde voetbalshirt. Vandaag is dan ook het nieuwe derde tenue van ''The Whites'' officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor adidas met het motto: ''READY FOR THE LOUD.'' In deze nieuwe tenues speelt de club van manager Marcelo Bielsa een aantal uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup en League Cup. Dit tenue dient als alternatief voor het Leeds United uitshirt.

Bordeaux/goud Leeds United uitshirt 2020-21

Het Leeds United 3e voetbalshirt is dit seizoen overwegend bordeaux rood en wordt gekenmerkt door een speciale all-over print over de body van het tenue. Deze print heeft wat weg van een camouflage design. De mouwen van het tenue zijn bordeaux en daarnaast is het tenue uitgerust met gouden accenten. De kleurencombinatie van bordeaux rood en goud is overigens een verwijzing naar de tenues van vijftig jaar geleden. In het seizoen 1970-1971 won de club namelijk de zogenaamde Jaarbeurssteden beker (Inter-Cities Fairs Cup). Over twee wedstrijden was Leeds te sterk voor Juventus (2-2 in Turijn en 1-1 in Leeds). Het jaar erna nam de UEFA het toernooi in eigen beheer onder de naam UEFA Cup. Bij Leeds United speelden in deze periode spelers als Madeley, Bates en Clarke. De gouden accenten zijn ook te vinden in een subtiele gouden lijn in de brede V-hals en in de drie strepen op de zijkanten van het voetbalshirt. Het adidas logo prijkt in het goud op de rechterborst en de linkerborst is voorzien van de officiële clubbadge van Leeds United. Vanaf dit seizoen is SBOTO de nieuwe hoofdsponsor van Leeds United. Het gokbedrijf staat vanaf dit seizoen op het midden van het tenue. Tijdens de wedstrijden in de Premier League draagt Leeds op de rechtermouw de officiële Premier League badge en op de linkermouw prijkt het logo van subsponsor JD Sports.

Het Leeds United derde tenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de zijkanten gouden adidas strepen en op de pijpen gouden logo's van de club en adi. Dit zijn ook de kleuren van de kousen. Uiteraard zijn ook deze voetbalshirts weer voorzien van de AeroReady technologie van adidas, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van zweet. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Bamford, Philips, Hernandez, Harrison, Koch, Poveda, Klich en nog meer spelers.

Leeds United 3e shirt bestellen

Het nieuwe Leeds United 3e shirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. 

Bestel je Leeds United voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de Leeds United fanshop! (inclusief goedkope t-shirts)

Leeds United 3e shirt 2020-2021

Leeds United 3e voetbalshirt 2020-2021