7 juli 2017

Lazio Roma thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe Lazio Roma thuisshirt voor 2017-2018 is vandaag op een speciaal evenement gelanceerd door de club en kledingsponsor Macron tijdens de campagne #HistoryIsBACK. In dit nieuwe shirt speelt de club uit de Italiaanse hoofdstad de Serie A, Coppa Italia en Europa League thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion in Rome gedurende 2017-2018. Lazio eindigde afgelopen seizoen op een vijfde plaats in de Italiaanse competitie, waardoor het komend seizoen ook in de groepsfase van de Europa League speelt. Het Italiaanse merk Macron is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het thuistenue. Het Italiaanse merk is sinds 2012 kledingsponsor van de club en in februari werd het contract tussen beide partijen verlengd tot 2022. Check hieronder alle details van het nieuwe tenue van SS LAZIO!

Lazio Roma thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Lazio Roma thuisshirt voor 2017-2018 is zoals altijd weer overwegend licht blauw en bevat een ronde, witte hals. De rechter borst bevat het logo van Macron en op de schouders staan de trademark tekens van het Italiaanse sportmerk. Opvallend is dat het logo van de club op de linker borst een vintage logo betreft. Lazio Roma speelt komend seizoen met het logo dat de club tijdens de jaren '80 had op de linker borst. Dit logo betreft een ruit met daarin een print van een adelaar in het navy blauw en de naam van de club daarboven. Daaronder is het logo geheel licht blauw. De jaren '80 waren voor de club uit de hoofdstad van Italië overigens geen vruchtbare jaren. Door een omkoopschandaal werd de club in 1980 teruggezet naar de Serie B. Nadat de club in 1982 weer promoveerde naar de Serie A was het ook niet succesvol. In 1985 degradeerde Lazio opnieuw naar de Serie B en een jaar later werd de club door opnieuw een omkoopschandaal teruggezet naar de Serie C. Vanaf 1988 werd de weg naar boven weer ingezet. Tijdens de jaren '80 waren adidas (1980-1982), Ennerre (1982-1986), Tuttosport (1986-1987) en Kappa (1987-1989) kledingsponsor van de club.

Een andere vintage design van het shirt komt terug op het midden van het shirt. In mei werd SELECO als nieuwe hoofdsponsor van de club gepresenteerd. Het merk is geen onbekende in Rome. De producent van Snart en UHD-TV's was namelijk eerder al tijdens de seizoenen 1982-1983 en 1983-1984 hoofdsponsor van de club. Onder andere spelers als Laudrup, Giordano en Batista speelden met het Lazio voetbalshirt met SELECO tijdens de jaren '80. De club en SELECO tekenden in mei een contract voor in ieder geval één seizoen. Met het contract zou een bedrag van €4 miljoen gemoeid zijn. De binnenkant van de hals bevat overigens ook nog een special detail. Hierin is de leus van de club verwerkt: ''Noi l'amiano e per lei combattiamo.''

Het nieuwe tenue van Lazio wordt gecompleteerd door een geheel wit voetbalbroekje met daarop ook de logo's van de club en Macron bevatten. De kousen zijn ook geheel wit. Zoals alle tenues van Macron zijn de nieuwe SS Lazio shirt sen tenues uitgerust met de mPerformance technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De nieuwe tenues worden gedragen door sterren als Keita, Immobile, Biglia, De Vrij, Anderson, Dordevic en Lukaku. Check bovendien het unieke Lazio Roma Europa League shirt. 

Lazio Roma voetbalshirt kopen

Het nieuwe Lazio Roma shirt voor 2017-2018 kan je vanaf medio juli kopen in de onderstaande shops. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van ongeveer € 80,- en voor kinderen voor € 70,-. In deze online winkels kan je het shirt van Lazio ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van één van de spelers van Roma. Check ook andere beschikbare Lazio Roma producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Scoor het Lazio Roma shirt in DEZE SHOP!

of scoor het shirt van de jaren '80 in deze SHOP!