Kosovo voetbalshirts 2021-2022

De nationale voetbalbond van Kosovo en kledingsponsor Fourteen hebben afgelopen week de nieuwe Kosovo voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Kosovaars voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in 2021-2022. In poule B strijdt Kosovo met Spanje, Zweden, Griekenland en Georgië om een ticket naar het WK in Qatar. Ook dit jaar is het Zwitserse sportmerk Fourteen verantwoordelijk voor het design van de tenues. Deze functie heeft het merk sinds 2019.

Kosovo thuisshirt 2021-2022

Het Kosovo thuisshirt 2021-2022 is dit jaar geheel blauw en bevat een all-over print van Kosovaarse symbolen over de body van het tenue. Daarnaast is het tenue uitgerust met zowel zwarte als gouden accenten. De band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur en hetzelfde geldt voor de toelopende hals. In de nek bevindt zich een gouden taping met daarin de tekst: ''DARDANET – RAISED BY WAR, STRONGER THAN FEAR.'' Op de rechterborst prijkt het logo van Fourteen in het goud en de andere borst bevat het logo van de nationale voetbalbond, de Federata e Futbollit e Kosovës (FKK). Dit betreft overigens een geheel nieuw logo. Het logo betreft een blauwe schild met een gouden omranding met daarin de zes sterren van de nationale vlag met het speciale Dardania symbool en een bal. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen. Op de kousen staat ook de naam van het land: KOSOVA.

Kosovo uitshirt 2021-2022

Het nieuwe Kosovo uitshirt 2021-2022 is dit jaar geheel wit en bevat dezelfde all-over print als het thuisshirt. Dit tenue bevat een goud/zwarte V-hals en ook de band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur. De logo's van Fourteen en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en hetzelfde geldt voor de tekst in de kraag. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Daarnaast heeft het nationale voetbalelftal dit jaar een alternatief uitshirt of 3e shirt. Dit voetbalshirt is net wat anders dan de andere twee voetbalshirts. Dit voetbalshirt is namelijk zwart en bevat een all-over print van het Dardania logo over het tenue. Verder is dit tenue voorzien van gouden details. De zijkanten bevatten een gouden lijn en ook een lijn aan de onderkant van de mouwen is goud. Hetzelfde geldt voor de logo's van Fourteen en de FKK. Het 3e shirt bevat een y-hals en ook in de hals van dit tenue staat weer de bekende tekst. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met gouden accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Kosovo voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Muriqi, Rashica, Zeneli, Rrahmani, Berisha, Halimi en andere spelers.

Kosovo thuisshirt 2021-2022

Kosovo uitshirt 2021-2022

Kosovo 3e shirt 2021-2022