Kosovo voetbalshirts 2019-2020

Kosovo heeft inmiddels een nieuwe kledingsponsor. Het Kosovaarse elftal speelt namelijk met het logo van het Zwitserse sportmerk Fourteen op haar tenues sinds begin dit jaar. In deze tenues speelt Kosovo de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 gedurende 2019-2020, alsook de wedstrijden in de Nations League. Kosovo strijdt met Engeland, Tsjechie, Montenegro en Bulgarije om een ticket naar het EK. Fourteen is de opvolger van Kelme dat voorheen kledingsponsor was van de voetbalbond van Kosovo en lanceerde drie verschillende voetbalshirts voor het nationale elftal.

Kosovo thuisshirt 2019-2020

Het Kosovo thuisshirt voor 2019-2020 is geheel geel en bevat blauwe accenten. De zijkanten van het tenue bevatten een twee blauwe banen. In deze banen zijn drie sterren verwerkt. Ook de onderkant van de mouwen bevatten een blauwe bies en hetzelfde geldt voor de taping over de schouders. Ook de V-hals bevat twee blauwe strepen. In de taping op de schouders zijn weer sterren verwerkt en de mouwen bevatten aan de onderkant de naam van de voetbalbond: FFK Kosovo (Federata e Futbollit e Kosovës). Het embleem van de bond prijkt op de linkerborst en het logo van Fourteen versiert de andere borst. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en geel/blauwe kousen.

Kosovo uitshirt 2019-2020

Kosovo heeft twee verschillende uitshirts. Het reguliere uitshirt is blauwe met gele details. Het uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Alle logo's en details staan op dezelfde plek als op het thuistenue en dit tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauw/gele kousen. Ook het alternatieve uitshirt van Kosovo heeft dit template. Dit tenue is zwart met twee gele strepen en in het midden een blauwe taping met sterren aan de zijkanten van het tenue. Dit design komt ook terug in de V-hals en de taping op de mouwen. De band aan de onderkant van de mouwen is geel. Het derde tenue van Kosovo wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met gele en blauwe accenten. Ook de voetbalkousen van het tenue hebben deze kleurencombinatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Kosovo tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Muriqi, Berisha, Rashica, Celina, Vojvoda, Zeneli en andere sterspelers.

De nieuwe Kosovo tenues kun je vooralsnog nergens bestellen? Ben je fan van het land en wil je het aanmoedigen met goedkope t-shirts? Check het exclusief in deze winkel! Directe levering!