4 november 2019

Kosovo draagt speciale voetbalshirts tegen Tsjechië en Engeland

Het nationale elftal van Kosovo draagt in de interlands tegen Tsjechië (13 november) en Engeland (17 november) speciale voetbalshirts. Deze tenues zijn afgelopen weekend door kledingsponsor Fourteen gelanceerd. Fourteen is sinds dit jaar de kledingsponsor van het nationale elftal van Kosovo. 14Fourteen is een Zwitsers sportmerk dat in 2011 opgericht is in Geneve. Doel van het merk om unieke sportkleding, footwear en accessoires te ontwerpen, produceren en ontwikkelen met een Italiaanse look. Met de lancering van deze twee speciale voetbalshirts, die maar eenmalig gedragen worden door de spelers, is dat aardig gelukt.

Kovoso - Tsjechië voetbalshirt 2019

Het Kosovo vs Tsjechië voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de blauwe band over de borst. Deze band is aan de bovenkant en onderkant iets donkerder. De blauwe accenten, afkomstig uit de kleuren van de Kosovaarse vlag, komen ook weer terug in de V-hals en de biesjes aan de onderkant van de mouwen. Ook de onderkant van het voetbalshirt is uitgerust met een blauwe band, evenals de zijkanten van het tenue. De onderkant van het tenue bevat een print van de contouren van het land en op de borst staan de logo's van het Zwitserse sportmerk en de voetbalbond van het land, de Federata e Futbollit e Kosovës (FFK). Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met blauwe details. Dit zijn ook de kleuren van de kousen.

Kosovo - Engeland voetbalshirt 2019

Het Kosovo vs Engeland voetbalshirt is overwegend blauw en bevat een print van zwarte vlekken over het tenue. Verder bevat het tenue gele details. De zijkanten van het tenue bevatten twee gele banen en ook de band aan de onderkant van de mouwen en de onderkant van het tenue is geel. Daarnaast is de V-hals uitgerust met een dunne, gele lijn. De logo's van de voetbalbond en Fourteen staan op dezelfde plek als het andere tenue. Het midden van de borst is uitgerust met de zogenaamde matchday transfer. Deze bestaat uit de vlag van beide landen, alsook de plaats en datum van de interlands. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauw/gele kousen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, waarin het Kosovaarse elftal komende week aantreedt en dat gedragen wordt door spelers als Muriqi, Zeneli, Rashica, Berisha, Celina, Nuhiu en nog meer spelers.

De nieuwe Kosovo tenues kun je vooralsnog nergens bestellen? Ben je fan van het land en wil je het aanmoedigen met goedkope t-shirts? Check het exclusief in deze winkel! Directe levering!