5 september 2016

Kosovo voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe shirts van het nationale elftal van KOSOVO zijn inmiddels officieel gelanceerd door kledingsponsor KELME en de nationale voetbalbond van het land. In deze shirts speelt het nationale elftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. Het nationale elftal van Kosovo is ingedeeld in poule I en strijdt met Kroatië, Ijsland, Oekraïne, Turkije en Finland om een ticket voor het WK van 2018. Het nieuwe shirt maakte haar debuut in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Finland vanavond. We bespreken hieronder kort het design van het nieuwe shirt.

Kosovo thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Kosovo voetbalshirt voor 2016-2017 is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de gele en witte accenten. Hiermee is het shirt geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het Europese land. De gele accenten komen terug in de crew neck, in de bies aan de onderkant van de mouwen en in een baan over de linker mouw. Bovendien bevat het shirt een subtiele gele lijn van de linker schouder naar de zijkanten van het shirt. De witte accenten komen terug in de rechter mouw en in een vlak over de linker zijkant van het shirt. Het logo van het Spaanse sportmerk KELME, dat Puma heeft vervangen als kledingsponsor, staat op het midden van de borst, terwijl het logo van de voetbalbond FFK (Federata e Futbollit e Kosovës) op de linker borst staat. Het nieuwe Kosovo tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen. Het is voor het eerst dat het land deelneemt aan de kwalificatie voor een WK. Het land is namelijk pas sinds mei 2016 lid van de UEFA. Check hieronder de foto's van het nieuwe Kelme voetbalshirt en tenue van het nationale elftal van het land.

Het nieuwe Kosovo shirt voor 2016-2017 kan je vooralsnog nergens kopen. Check wel andere officiële voetbalshirts van nationale landen in deze officiële SHOP. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Kosovo -voetbalshirt -2016-2017