17 maart 2022

Juventus retro trainingsjack

De maand maart hebben we dit jaar omgedoopt tot de maand van het retro trainingsjack! Retro is al langere tijd populair, zeker als je je wilt onderscheiden van de mainstream! In dit artikel besteden we aandacht aan het Juventus retro trainingsjack, welke een perfect alternatief is voor de adidas trainingsjack en trainingskleding die door de spelers gedragen worden. Voor de productie van de Juventus retro lijn is adidas overigens niet verantwoordelijk. Het Nederlandse retro merk Copa Football heeft namelijk een exclusieve deal met ''I Bianconeri'' om de retro lijn van de club uit Turijn samen te stellen. Deze retro lijn bevat tegenwoordig ook drie gave Juventus retro trainingsjacks. Deze hebben wij in dit artikel opgesomd.

1. Juventus trainingsjack 1971-1972

Het Juventus trainingsjack 1971-1972 kent een dubbel verhaal. In 1971 was Armando Picchi namelijk de trainer van Juventus. De voormalig verdediger van Livorno, SPAL, Inter Milan en Varese streek in de zomer van 1970 als trainer neer bij Juventus. Hier kwam begin februari 1971 abrupt een einde aan, omdat bij de Italiaan kanker werd ontdekt. Slechts drie maanden daarna zou Picchi op slechts 35 jarige leeftijd overlijden. De vrij onbekende Tsjech Vestmir Vycpalek nam het roer over. Ondanks dat er weinig vertrouwen van de buitenwacht was, leidde hij Juventus in 1972 naar de eerste van twee opeenvolgende Serie A titels. Bij Juventus speelden in dit seizoen spelers als Helmut Haller, Roberto Bettega, Antonella Cuccureddu en Franco Causio. Het juventus trainingsjack van begin jaren '70 heeft de iconische Juventus look en retro uitstraling. Het trainingsjack is zwart en bevat zowel aan de onderkant van het jack als in de biesjes een zwart/wit gestreept design. Op de linkerborst is het oude Juventus logo geborduurd. Dit logo werd door Juventus in de periode 1921-1979 gebruikt. In 1971-1972 had Juve overigens nog geen kledingsponsor. Pas in 1979 werd Kappa de eerste kledingsponsor van de club.

2. Juventus trainingsjack 1974-1975

Het tweede Juventus trainingsjack is eigenlijk geen jack, maar een Juventus retro sweater. We hebben het hier over het Juventus trainingsjack 1974-1975. Dit was het seizoen waarin voormalig Juventus speler Carlo Parola opnieuw terugkeerde als trainer van de ''Oude Dame.'' De voormalig verdediger speelde in de periode 1939-1954 maar liefst 334 wedstrijden voor de club en trainer Juventus ook al in de periode 1959-1961. Ook hij leidde Juventus naar een titel, de derde in vier jaar. Juve eindigde dit seizoen twee punten boven concurrent Napoli. De Juventus training sweater/jack 1974-1975 heeft ook een gave retro look. De trui is zwart en wordt gekenmerkt door de gevouwen kraag en de rits tot de borst. Evenals in de jaren '70 is de naam van de club op de borst geborduurd: FC Juventus. Evenals het andere Juventus retro trainingsjack is ook dit jack gemaakt van een combinatie van katoen (50%) en polyester (50%) voor een comfortabele pasvorm.

3, Juventus trainingsjack 1975-1976

Het seizoen 1975-1976 was minder succesvol voor de recordkampioen van Italië. Ondanks de aanwezigheid van sterren als Zoff, Scirea, Bettega, Causio, Gentile en Tardelli, faalde men om de titel te verdedigen. Verrassend genoeg ging stadsgenoot Torino FC met deze eer aan de haal. Torino won dit seizoen zelfs twee keer van Juventus. Pas in de laatste speelronde werd het kampioenschap beslist. Doordat Juventus in de laatste ronde van Perugia verloor, pakte Torino de Scudetto. Gelukkig zouden hierna nog vele succesvolle seizoenen volgen. Het Juventus trainingsjack 1975-1976 heeft gelukkig wel een onderscheidend design. Het trainingsjack is niet zwart, maar blauw, geheel in lijn met de kleur van het uitshirt van dat seizoen. Wel zijn er zwarte en witte lijnen verwerkt in de kraag, de biesjes en de band aan de onderkant van het trainingsjack. Wat verder opvalt is het geborduurde logo op de linkerborst. Dit logo bestaat alleen uit een ster en de naam van de club.

Of COPA en Juventus voor de mooiste trainingsjacks uit de historie van de Italiaanse club heeft gekozen, valt te betwijfelen. Beide partijen hebben in ieder geval een langjarige overeenkomst, dus er zullen hoe dan ook meer jacks gaan volgen. Als we kijken naar de COPA Football Juventus retro voetbalshirts van de jaren '80 en '90 belooft dat in ieder geval wel wat. En wist je ook dat alle Juventus retro producten geleverd worden in een luxe cadeaubox! Mooie bijkomstigheid!

Juventus trainingsjack bestellen

De verschillende Juventus retro trainingsjacks kun je bestellen in de onderstaande winkel. Alle jacks zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. De trainingsjacks van 1971-1972 en 1974-1975 zijn € 79,95 en het jack van 1975-1976 is € 89,95. Deze jacks kun je overigens ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt, die exact hetzelfde is als in de jaren '70. Directe levering!

Bestel deze trainingsjack altijd in deze webshop!

Juventus retro trainingsjack 1971-1972

Juventus retro trainingsjack 1974-1975

Juventus retro trainingsjack 1975-1976