COPA lanceert Juventus training sweater van retro trainingspak 1974-1975

We gaan nog een keer terug naar de jaren '70! De nieuwe Juventus retro collectie is vandaag door COPA Football gelanceerd en deze collectie bevat maar liefst negen legendarische retro items. Dit jaar bevat de nieuwe retro lijn van Juventus niet alleen retro voetbalshirts en een trainingsjack, maar ook een retro trui/sweater. Dit betreft de training top waarin de spelers van Juventus de trainingen afwerkten gedurende het seizoen 1974-1975. Vrijwel nooit eerder lanceerde het Nederlandse retro merk COPA Football een speciale retro training top van een trainingspak. Dat is nu wel het geval en dat is best uniek te noemen! In dit blog bespreken we niet alleen het design van de training top van de jaren '70, we bespreken ook de geschiedenis!

Juventus retro sweater 1974-1975 - Uniek in zijn soort

Het seizoen 1974-1975 was voor Juventus opnieuw een succesvol jaar. De club werd namelijk voor de derde keer in vier seizoenen kampioen van Italië. Met Napoli streed de club uit Turijn om het kampioenschap. In december 2014 rekende Juventus af met Napoli. In het Stadio San Paolo rekende de club uit Turijn met 6-2 af met de club uit Napels. Dit bleek uiteindelijk van groot belang te zijn voor het kampioenschap van Juventus. Trainer Parola introduceerde dit seizoen het moderne en aanvallend ingestelde voetbal, welke geïnspireerd was door het totaalvoetbal dat het Nederlands Elftal speelde tijdens het WK van 1974 onder leiding van Rinus Michels. In Europa kwam Juventus ook ver. In het seizoen 1974-1975 speelde de club in de UEFA Cup en rekende het af met FC Forwarts Frankfurt, Hibernian, Ajax en Hamburger SV. In de halve finale nam de club het op FC Twente. Hier ging het mis. FC Twente won beide wedstrijden en bereikte hierdoor de finale. In de finale was Borussia Monchengladbach wel te sterk voor de Twentenaren. Voor Juventus betekende het verlies tegen Twente wel een enorme domper. De club was zo dicht bij haar eerste Europese prijs. Twee jaar na het echeque won Juventus wel de UEFA Cup. Bij Juventus speelden in het seizoen 1974-1975 sterren als Capello, Furino, Anastasi, Bettega, Causio, Spinosi en Zoff.

Juventus droeg in het seizoen 1974-1975 een blauw uitshirt en dit is ook de kleur van de retro training top van destijds. De sweater van destijds heeft dan ook een echte vintage uitstraling. De Juventus trui wordt gekenmerkt door de hoge hals met een rits op de borst en bevat vanaf de rits de naam van de club: FC Juventus. Uniek is dat deze naam op de trui geborduurd is. Destijds had Juventus nog geen kledingsponsor. Pas eind jaren '70 kwam kledingsponsor Kappa in beeld bij de club. Het Italiaanse sportmerk bleef Juventus tot 2000 trouw. Uniek aan de retro training top is dat deze van hetzelfde materiaal is gemaakt als in het seizoen 1974-1975. Momenteel staat alles in het teken van performance en het daarbij behorende materiaal. In 1974-1975 was dit nog niet zo en bestond de sweater ''gewoon'' voor 100% uit katoen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Juventus retro training sweater van het trainingspak van 1974-1975. Dit jack wordt, zoals we van COPA Football gewend zijn, geleverd in een luxe cadeaubox. Check ook de retro shirts van het seizoen 1976-1977 en 1992-1993, die tot deze collectie horen.

Juventus retro training top 1974-1975 bestellen

De nieuwe Juventus retro training top kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP. Dit unieke retro item is alleen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de sweater is € 79,95! Check bovendien het overzicht met Juventus producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Juventus retro training top vanaf nu in deze SHOP!