Een harde kern van supporters verstuurde woensdag de petitie - Bescherm de clubcultuur - tegen het afwijken van de traditionele tenuekleuren van NAC, het geel en zwart. De supportersorganen de Breda Loco’s, de Rat, de Supportersvereniging en het NAC-museum springen op de bres voor behoud van de clubcultuur. Het nieuws dat een commissie voor het uittenue naast de gangbare kleuren ook roze en blauw voorstelt, valt bij een aantal fans niet goed.

Zo stellen de betrokken supporters dat andere kleuren sowieso geen optie mogen zijn in de Petitie 'Bescherm de Clubcultuur'. Ook vindt Martijn Koks van de Breda Loco’s dat een andere volgorde gewenst is. Zo zou bij voorstellen die buiten het cultuurhandvest vallen de discussie moeten gaan over het aanpassen van het handvest zelf.

 

“Het cultuurhandvest is niet voor niks opgesteld. Andere kleuren zijn geen optie en daarom willen we nu tegengas geven. Het gaat om de huisstijl. Daar moet je niet aankomen”, meent Koks.

 

Ook vinden de ondertekenaars van de petitie de gang van zaken rond commissie vreemd. “Er was een vertegenwoordiger van de Clubraad die duidelijk de opdracht kreeg het cultuurhandvest aan te houden. Toch ging hij akkoord met de andere opties. De supportersvereniging die ook betrokken was, stemde tegen andere kleuren, maar dat was de minderheid. Zij stelde wel voor de fans te laten kiezen”, zegt Koks. 

 

Bron:

Bredavandaag.nl