6 September 1989, Stockholm, Zweden. Een kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Zweden voor het WK 1990 in Italie. Een punt was genoeg voor kwalificatie. De wedstrijd eindigt in 0-0, maar hetgeen waar het meest over gesproken werd was Terry Butcher. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de Engelse captain Terry last van een diepe snijwond op zijn voorhoofd. Hij speelde de wedstrijd uit met een hoofdband, maar het bloed lekte uit over het hele shirt van Terry, doordat hij continue ballen weg kopte (onvermijdelijk als centrale verdediger). De wond was binnen een paar minuten weer open en het Engelse shirt werd meer rood dan wit.

Terry the Butcher t-shirt COPA

Het is niet eens het bebloede shirt van Terry, maar zijn wijd open gesperde ogen zorgt (lichtelijk overdreven door de cameraflits) voor een uniek moment in de Engelse voetbalhistorie. Of het slim was om door te spelen, wie zal het zeggen. Vandaag de dag zou je nooit en te nimmer het veld inkomen. Het witte shirt zorgde misschien voor iets meer dramatiek, maar door deze actie stal Terry Butcher de harten van de Britse fans. Voor altijd wordt hij herinnerd als de verdediger met het bebloede Engelse shirt. De passie voor het voetbal werd hierdoor alleen maar groter in Engeland en  Engeland ging uiteindelijk naar het WK 1990 in Italië, dankzij het gelijke spel tegen Zweden. Engeland strandde uiteindelijk in de kwartfinale. Na dit WK stopte Terry als international, met in totaal 77 caps voor Engeland.  

Bij COPA is dit moment vastgelegd op, hoe kan het ook anders, een wit T-shirt. De nieuwe COPA T-shirt collectie is online gegaan bij Sportus.nl. De collectie bestaat voornamelijk uit shirts met een grappige printing op de voorkant. Ook deze collectie kent weer een paar hilarische T-shirts, waaronder witte COPA T-shirt van Terry the Butcher met bloedzak. De afgestane datum van het bloed, je raad het al, 06-09-1989. Koop de COPA T-shirts bij online webshop Sportus & Subside Sports!

Terry the Butcher t-shirt COPA