27 maart 2019

Het Nederlands Elftal voetbalshirt met lange mouwen

We krijgen er vaak vragen over. Zijn er geen Nederlands Elftal voetbalshirts met lange mouwen? We zien toch vaak spelers van Oranje in de herfst/winter in een shirt met lange mouwen spelen? Dat klopt! Deze spelers dragen echter een oranje baselayer onder het shirt, waardoor het lijkt alsof de spelers van het Nederlands Elftal met een shirt met lange mouwen spelen. Dit is echter niet het geval. Kledingsponsor Nike lanceert namelijk nooit een shirt met lange mouwen. In plaats hiervan brengt het Amerikaanse sportmerk ondershirts in de kleuren van het thuisshirt en uitshirt van Nederland uit, welke de spelers onder het voetbalshirt kunnen dragen tijdens wedstrijden in de herfst en winter. Wil je Oranje aanmoedigen in een shirt met lange mouwen? Gelukkig zijn er wel alternatieven.

Nederlands Elftal voetbalshirt lange mouwen 1974 Cruyff Classics

Cruyff Classics heeft namelijk een uniek Nederlands Elftal voetbalshirt met lange mouwen in haar assortiment. Dit betreft het shirt van 1974. Dit is niet zomaar een shirt. Dit is een replica van het shirt dat Johan Cruyff tijdens het WK in 1974 droeg. Het verhaal achter dit shirt van Cruyff is bekend. Ten tijde van het WK stond Nederlands beste voetballer ooit onder contract bij Puma en weigerde hij met een voetbalshirt van adidas te spelen. Hierop werd er één van de drie strepen van adidas verwijderd, waardoor Cruyff tijdens dit WK met een Nederlands Elftal voetbalshirt met twee strepen op de schouders en mouwen speelde. Oranje behaalde de finale van dit WK, maar verloor hierin van West Duitsland. Het Nederlands Elftal longsleeve shirt van Cruyff Classics heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van destijds. Het shirt is oranje met een ronde hals in het zwart en twee zwarte strepen op de schouders en mouwen. Op de linker borst staat de oranje leeuw. De achterkant van het voetbalshirt bevat nummer 14, het rugnummer van Cruyff. Deze bedrukking heeft dezelfde stijl als de officiële bedrukking van destijds. Dit shirt kun je per direct voor kinderen en volwassenen bestellen in deze SHOP!

Nederlands Elftal voetbalshirt met lange mouwen jaren '50

Ook het Nederlandse retro merk COPA Football heeft een Nederlands Elftal voetbalshirt met lange mouwen in haar assortiment. Houd je van retro en vintage? Dan is dit het ideale shirt! Het retro shirt wordt namelijk gekenmerkt door de retro kraag met touwtjes. Ook dit shirt is verder geheel oranje met een gevouwen kraag en een mooi retro embleem op de borst. Het shirt is geïnspireerd door het voetbalshirt dat Oranje droeg tijdens de jaren '50. De jaren '50 waren vrij mat voor Oranje. Nederland nam namelijk niet deel aan de kwalificatieronde voor het WK van 1950 en 1954 en wist zich ook niet te plaatsen voor het WK van 1958. In 1960 werd het eerste EK georganiseerd, maar ook daar was Oranje niet aanwezig. Het enige wat rest is dus het prachtige retro shirt van die periode en die kun je exclusief bestellen in deze winkel!

Of er weinig vraag is naar Nederlands Elftal voetbalshirts met lange mouwen of dat Nike niet wil? Wij weten het niet. Mocht er ooit een shirt met lange mouwen worden uitgebracht. Dan hebben wij in ieder geval weer nieuws! Check ook het overzicht met andere Nederlands Elftal shirts op deze pagina!