Nederlands Elftal voetbalshirts

Bestel het Nederlands Elftal voetbalshirt altijd via voetbalshirts.com! In deze tenues speelt het Nederlands Elftal en de Oranje Leeuwinnen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK of EK, alsook de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap of Europees kampioenschap voetbal. Nederland speelde de eerste interland op 30 april 1905 tegen België. Na reguliere speeltijd eindigde deze wedstrijd in 1-1 en na verlenging won ‘’Oranje’’ met 4-1. Tijdens deze eerste interland speelde Nederland in een wit voetbalshirt met een sjerp in de kleuren van de Nederlandse vlag (rood/wit/blauw) van de linkerkant naar de rechterkant van het voetbalshirt. Pas tijdens de zesde interland van Nederland, opnieuw tegen België, twee jaar na dato (14 april 1907) speelde Nederland voor het eerst in een oranje voetbalshirt met op de linkerborst het symbool van de Hollandse leeuw. Sindsdien is het Nederlands Elftal thuisshirt altijd oranje met de leeuw en daarna het KNVB logo op de borst. Door de jaren heen heeft het oranje tenue weinig ontwikkelingen ondergaan. Het oranje van het shirt varieerde wel vaak van donker oranje naar licht oranje en andersom. De broek is in het verleden wit, zwart en ook oranje geweest. Ook nu is het voetbalbroekje oranje. De kousen zijn zelfs ook nog blauw geweest in het verleden. Nu zijn deze oranje, waardoor het volledige Nederlands elftal tenue oranje is. Het laatste decennia bevat het Nederlands Elftal tenue verschillende creatieve patronen, die ofwel verwijzen naar de creatieve speelstijl van Oranje, de winst van het EK van 1988 of de leeuw. Het Nederlands Elftal uitshirt is vaak wit of koningsblauw (de kleur van het Koningshuis) en bevat details in de andere kleuren van de nationale vlag. In 2002-2003, 2012-2013 en 2020-2021 had het Nederlands Elftal een zwart uitshirt met oranje details.

Tot 1966 verzorgde de KNVB de tenues zelf en in 1966 was Umbro de eerste kledingsponsor van Nederland. Destijds stond het logo van het sportmerk nog niet op de tenues. In 1974 stapte men over naar Adidas en stonden er voor het eerst drie strepen op de schouders van het Nederlands Elftal shirt. De drie strepen zijn onlosmakelijk verbonden met adidas. Alleen Johan Cruyff speelde tijdens het WK van 1974 met twee, in plaats van drie, strepen op het shirt, omdat hij een contract met Puma had en dus niet met de drie strepen van adidas wilde spelen. In 1974 behaalde Nederland de finale van het WK, maar verloor het van Duitsland. Ook in 1978 behaalde ‘’Oranje’’ de finale, maar verloor het van gastland Argentinië. Onder leiding van Rinus Michels won ‘’Oranje’’ in de kenmerkende geruite voetbalshirts met fading effect het EK van 1988 in West Duitsland. In 1991 volgde Lotto Adidas op als kledingsponsor. Het van origine Italiaanse sportmerk was tot 1996 de kledingsponsor van Nederland en sinds eind 1996 is Nike de kledingsponsor van het Nederlands Elftal. Vandaag de dag verzorgt het Amerikaanse sportmerk nog steeds de Nederlands Elftal tenues en trainingskleding. Deze tenues kun je altijd laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Nederlands Elftal KNVB bedrukking gebruikt.

Check hier de historie van het Nederlands Elftal voetbalshirt, alsook de beschikbare producten zoals de nieuwste voetbalshirts (zowel het thuisshirt als uitshirt). Check hier bovendien de nieuwste Nederlands Elftal trainingskleding. Het trainingspak, trainingsshirt en warming-up shirt worden door Nederland gedragen tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de interlands. Hier vind je ook de unieke Nederlands Elftal retro voetbalshirts van COPA Football. Het Nederlandse sportmerk is namelijk verantwoordelijk voor de productie van de retro kleding. Dit assortiment bevat onder andere het Nederlands Elftal voetbalshirt van 1978, 1983, 1988 en 1994, evenals de Nederlands Elftal trainingsjacks van 1978 en 1983. De Nederlands Elftal retro kleding kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als het team had in de periode.  Check hier bovendien de voetbalshirts van legendes van weleer of goedkope t-shirts en andere merchandising om het nationale team mee aan te moedigen!

Kledingsponsors Nederlands Elftal

  • Nike | 1996-
  • Lotto | 1991-1996
  • Adidas | 1974-1990
  • Umbro | 1966-1974

Historie