Het Mainz 05 Carnavalsvoetbalshirt 2019

Jaja, daar is die weer: het Mainz 05 Carnavalsvoetbalshirt van 2019! Jaarlijks presenteert de Duitse Bundesliga club rond Carnaval een speciaal voetbalshirt met de echte Carnaval look. Het Carnavalsshirt wordt door de huidige nummer tien van de Bundesliga gedragen in de wedstrijden tegen Bayer Leverkusen op 8 februari. Kledingsponsor Lotto is mede verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Carnavalsshirt, waarvan er slechts 1.111 zijn geproduceerd. Het Italiaanse sportmerk verzorgt sinds 2015 de tenues van ‘’Rot Weiss’’ en was ook al kledingsponsor in de periode 1992-1997 en 2001-2008.

Het nieuwe Mainz 05 Carnavalsshirt voor 2019 heeft, evenals het voetbalshirt van Kroatië, het zogenaamde checkerboard design. De basiskleur van het voetbalshirt is wit en verder wordt het shirt gekenmerkt door de gele, rode en blauwe blokken. Deze kleuren zijn weer geïnspireerd door de kleuren van de muts van de harlekijn. Het shirt is verder uitgerust met een ronde hals in het blauw geel en op de borst prijken de logo’s van de club en Lotto. Op het midden van het shirt staat niet sponsor Kömmerling, maar staat de leus van de club: Unser Traum Lebt. Daaronder staat wel heel subtiel het logo van de hoofdsponsor. De achterkant van het tenue bevat ook het design van blokken en in de nek staat het woord ‘’Helau’’, het Duits voor ‘’Alaaf.’’ De bies aan de onderkant van de mouwen is blauw en heeft een golvend design. Hierin prijkt ook het logo van de kledingsponsor. Ieder shirt bevat ook een uniek nummer. Dit betreft het serienummer van het voetbalshirt, waarvan er dus slechts 1.111 zijn geproduceerd. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en de kousen bevatten een wit, blauw, geel en rood blok.

We hebben ook nog een reactie van Jan Lehmann, commercieel directeur bij de club: ‘’Carnaval en Mainz horen bij elkaar, net als Gutenberg en de Dom deel uitmaken van Mainz. We zetten de traditie trots voort. We verwachten dat onze fans dit cultshirt ook met groot enthousiasme zullen ontvangen.’’ Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt, dat dus eenmalig gedragen wordt door spelers als Mateta, Quaison, Brosinski, Ujah, Donati, Boëtius en andere sterspelers.

Helaas is het voetbalshirt inmiddels al uitverkocht in de online shop van de Duitse club. Ben je op zoek naar andere Mainz 05 tenues? Check het in deze shop!

Directe levering!