Het FC Porto retro voetbalshirt van 1986-1987

We geven wat meer aandacht aan retro voetbalshirts, vooral in tijden wanneer er wat minder voetbalshirts gelanceerd worden. Alle tenues voor het seizoen 2018-2019 zijn vrijwel bekend en dit betekent dat we onze aandacht wat meer kunnen verleggen op legendarische voetbalshirts van weleer. Laat nu net een Nederlands merk gespecialiseerd zijn in de lancering van retro shirts. COPA Football heeft inmiddels al meer dan 500 shirts in haar retro assortiment en verzorgt sinds afgelopen zomer ook de retro shirts van de Portugese club FC Porto. De eerste collectie voor Porto bevat vijf unieke retro shirts. In dit blog bespreken we het shirt van het seizoen 1986-1987. Wil je alles weten over het verhaal achter dit shirt? Check het hieronder!

FC Porto thuisshirt 1986-1987 - de eerste Europa Cup I

Het doel voor FC Porto was aan het begin van het seizoen 1986-1987 duidelijk! Aan het illustere rijtje van prijzen moest dit seizoen een Europese prijs toegevoegd worden. Na het kampioenschap, het winnen van de beker en het winnen van de Supercup was dit een realistisch doel. Destijds had de Europa Cup I een knock-out systeem en rekenden de Portugezen achtereenvolgens af met Rabat Ajax, Vitkovice, Brondby en Dynamo Kiev. In de finale nam Porto het op tegen Bayern München in het Praterstadion in Wenen. Voor het eerst sinds 1968 stond er weer een Portugees elftal in de finale van het kampioenenbal en voor Porto was dit de eerste keer. De vooruitzichten waren overigens niet goed. Een dag voor de finale brak topscorer Fernando Gomes zijn been. Tot de 77ste minuut leek het er ook op dat Bayern er met de overwinning vandoor zou gaan. Na lang tegen een 1-0 achterstand te hebben aangekeken, maakten Madjer en Juary het verschil voor Porto, waardoor de club voor het eerst in de geschiedenis de felbegeerde beker op haar naam wist te schrijven. Na 23 jaar was de beker weer terug in Portugal. In 1963 was Benfica namelijk de winnaar van de beker! Andere sterren van Porto in dit elftal waren Joao Pinto, Augusto Inacio, Antonio Andre, Antonia Sousa en Futre.

Het voetbalshirt van het seizoen 1986-1987 was door het winnen van de Europa Cup I een legendarisch shirt. Het shirt wordt gekenmerkt door de brede, witte en blauwe banen en bevat een v-hals met gevouwen kraag in het wit. Op het midden van het tenue staat sponsor Revigrés. De producent van keramiek was in de periode 1983-2003 hoofdsponsor van de club. Adidas was destijds kledingsponsor van FC Porto. Het Duitse sportmerk vervulde deze functie van 1975 tot 1997. Het logo van adi staat uiteraard niet op dit shirt, omdat het door COPA Football geproduceerd is. Wel prijkt het logo van de club op de linker borst.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het FC Porto voetbalshirt van 1986-1987 of check ook het legendarische shirt van 2002-2003.

FC Porto retro voetbalshirt bestellen

Dit FC Porto voetbalshirt van het seizoen 1986-1987 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en is alleen beschikbaar voor volwassenen.in de maten S, M, L, XL en XXL. Dit shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox van COPA. Wil je andere producten van Porto bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het FC Porto retro shirt in deze winkel!