Het FC Porto retro voetbalshirt van 2002-2003

COPA Football timmert aardig aan de weg als het gaat om partnerships met grote Europese clubs. Het Nederlandse retro merk verzorgt namelijk sinds augustus ook de retro voetbalshirts en jacks van FC Porto, dat vorig seizoen kampioen van Portugal is geworden en dit seizoen in de Champions League speelt. De eerste FC Porto retro collectie van COPA Football bevat direct vijf legendarische retro shirts, die gebaseerd zijn op shirts waarin de club belangrijke mijlpalen heeft neergezet of waarin prijzen zijn gewonnen! In dit blog bespreken we het verhaal achter het voetbalshirt van het seizoen 2002-2003, alvorens we het design van het retro shirt bespreken!

FC Porto COPA Football retro shirt 2002-2003 - De doorbraak van Mourinho

Tijdens het seizoen 2002-2003 was Jose Mourinho de eindverantwoordelijke bij FC Porto. Na degradatiekandidaat Uniao Leiria naar een plaats voor Europees voetbal geleid te hebben, was het tijd voor een terugkeer naar FC Porto, waar hij eerder assistent was geweest. Porto had destijds met een dipje te maken. Tijd voor een jonge en ambitieuze Mourinho om de club boven zichzelf uit te laten stijgen en niet zonder succes. In het seizoen 2002-2003 werd de club kampioen van Portugal, won de club de Portugese beker en werd ook de UEFA Cup gewonnen. In de finale van de UEFA Cup rekende FC Porto af met Celtic in het Estadio Olimpico in Sevilla. Een verlenging was voor Porto nodig om af te rekenen met de Schotten. In de 115de minuut scoorde Derlei de 3-2, waardoor Porto zich voor het eerst in de geschiedenis mocht kronen tot UEFA Cup winnaar.Het sterrenensemble van Mourinho bestand verder uit spelers als Deco, Ricardo Carvalho, Paulo Feireira en Nuno Valente. Het sprookje was voor Porto het seizoen erna overigens nog niet over. In 2004 won de club namelijk de Champions League.

Het seizoen 2002-2003 kan gezien worden als de echte doorbraak van José Mourinho, wat het shirt hoe dan ook al legendarisch maakt. Ook het design van het shirt was in dit seizoen prachtig. In het seizoen 2002-2003 was Nike nog kledingsponsor van de Dragoes. Het Amerikaanse sportmerk vervulde deze functie van 2000 tot 2014. Momenteel is New Balance de kledingsponsor van de club. COPA Football heeft vrijwel hetzelfde shirt als in 2003 opnieuw uitgebracht. Dit shirt wordt gekenmerkt door de dunne, blauw/witte strepen. Verder bevat het shirt navy blauwe accenten. Deze zijn te vinden in de v-hals met gevouwen kraag en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Op de linker borst van het tenue prijkt het logo van de in 1919 opgerichte club en op het midden van het shirt staat hoofdsponsor Revigrés. De producent van keramiek was in de periode 1983-2003 de shirtsponsor van de Portugezen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het unieke COPA Football x FC Porto retro shirt van het seizoen 2002-2003.

FC Porto retro voetbalshirt bestellen

Dit FC Porto voetbalshirt van het seizoen 2002-2003 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en is alleen beschikbaar voor volwassenen.in de maten S, M, L, XL en XXL. Dit shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox van COPA. Wil je andere producten van Porto bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het FC Porto retro shirt in deze winkel!