Het Duitsland X Mercedes Mash up voetbalshirt

Voor Die Mannschaft valt er momenteel weinig te vieren. Het elftal van Joachiw Löw degradeerde afgelopen vrijdag door de overwinning van Oranje op Les Bleus uit groep A van de Europa League. Vanavond staat er niks meer op het spel dan het behalen van de eer tegen het Nederlands Elftal. Toch weet het elftal zich altijd gesteund door haar fans en dat niet alleen. Ook sponsor Mercedes bleef in goede en slechte tijden altijd achter het nationale elftal staan. De autoproducent is maar liefst 46 jaar sponsor van de Duitse voetbalbond geweest en hier komt eind 2018 een eind aan. Afgelopen weekend werd het afscheid gevierd met, en hoe kan het ook anders, een speciaal mashup voetbalshirt. Mash up voetbalshirts zijn tegenwoordig hot! Vorige week besteedden we al aandacht aan het mash up voetbalshirt van Jari Litmanen en het door Nike gelanceerde mash up Barcelona shirt ter ere van het 20 jarige partnership tussen de club en Nike.

Het Duitsland X Mercedes mash up voetbalshirt is een combinatie van de voetbalshirts die Duitsland de afgelopen 46 jaar gedragen heeft. Mercedes is al sinds 1972 hoofdsponsor van de DFB en daar komt vanaf nu een eind aan. Volkswagen wordt namelijk de hoofdsponsor van de DFB en komt met haar logo op de trainingskleding van het nationale elftal van Duitsland te staan. Het mash up shirt is gëinspireerd door het Duitsland thuisshirt van 2018-2019 en bevat bovendien kenmerken van andere shirts die Die Mannschaft in het verleden gedragen heeft. Het shirt is wit met over de borst de iconische zigzagstrepen van het shirt van 2018-2019, welke op zijn beurt weer zijn gebaseerd op het shirt waarin Duitsland het WK van 1990 won. Daarnaast bevat het shirt een design van gekleurde sterren. Dit sterrendesign is afgeleid van het logo van Mercedes en hebben de kleuren van de voetbalshirts die Duitsland afgelopen 46 jaar gehad heeft. Op de mouwen bevinden zich zwarte adidas strepen en het shirt is uitgerust met een ronde hals. Op de linker borst prijkt het logo van de DFB en de andere borst bevat het embleem van Mercedes. Dit is de plek waar normaliter het adidas performance logo staat. Waar Volkswagen Mercedes vervangt als hoofdsponsor, blijft adi de tenues en trainingskleding van het Duitse voetbalelftal verzorgen. Beide partijen hebben sinds de jaren '50 al een partnership en deze werd onlangs verlengd tot 2026. Check hieronder nog een afbeelding van het special edition shirt of check ook het Barcelona X Nike 20 years anniversary shirt! 

Het lijkt er overigens niet op dat het nationale elftal van Duitsland dit shirt ook echt gaat dragen tijdens een officiële wedstrijd. Wel kan het zo zijn dat het shirt bijvoorbeeld gedragen wordt tijdens een training of warming-up. Het shirt is binnenkort ook beschikbaar in verschillende webshops. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Die Mannschaft? Check het exclusief in deze online shop! (Inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)