Het Benfica retro voetbalshirt van de jaren '80

Benfica en COPA hebben in hun eerste retro collectie ook een voetbalshirt opgenomen, die geïnspireerd is door de tenues uit de jaren ’80 en met name het voetbalshirt van het seizoen 1983-1984. COPA en de Portugese kampioen maakten twee weken geleden bekend dat het Nederlandse sportmerk vanaf nu verantwoordelijk is voor de productie van de retro voetbalshirts van de ‘’Águias’’ (Arenden). Dit betekent niet dat COPA Football ook kledingsponsor is van de tenues van de club van trainer Bruno Lage. Adidas is al sinds 1997 kledingsponsor van Benfica en beide hebben nog een langjarig contract. Benieuwd naar de details van het jaren ’80 tenue? Check!

Benfica retro voetbalshirt 1983-1984

Het seizoen 1983-1984 was het tweede achtereenvolgende seizoen waarin de Zweedse trainer Sven-Göran Eriksson de scepter zwaaide in Lissabon. De Zweedse succescoach maakte direct de verwachtingen waar. Zowel in 1983 als in 1984 werd Benfica kampioen van Portugal. In Europa liep het wat minder voortvarend. In de kwartfinale van de Europa Cup I werd Benfica verslagen door Liverpool. De eerste wedstrijd werd door de Engelsen met 1-0 gewonnen en de tweede wedstrijd won Liverpool met 4-1. Liverpool won in 1984 uiteindelijk ook de cup met de grote oren. Bij Benfica speelden in dit seizoen sterspelers als Nené, Diamantin en Dane Michael Manniche.

Het Benfica COPA Football retro voetbalshirt heeft hetzelfde design als het tenue van 1983-1984. Dit was een seizoen waarin adidas ook al kledingsponsor was van de Portugezen. Adidas namelijk in de periode 1977-1990 kledingsponsor en is dit nu ook al sinds 1997. In de tussenliggende periode waren Hummel (1990-1994) en Olympic (1994-1997) kortstondig verantwoordelijk voor de Benfica tenues. Het voetbalshirt van de jaren ’80 is rood en wordt gekenmerkt door de v-hals en gevouwen kraag in het wit. Langs de schouders loopt ook een subtiele witte lijn. De linkerborst van het retro shirt bevat een grote badge van het Benfica logo. Het shirt is gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale Benfica Copa Football retro shirt van de jaren ’80. De nieuwe Copa X Benfica collectie bevat ook een retro shirt van de jaren ’60 en ’70, een trainingsjack en een t-shirt!

Benfica retro voetbalshirt bestellen

Het Benfica voetbalshirt van 1983-1984 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkel. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel kun je het Benfica voetbalshirt ook laten bedrukken met een speciale retro bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Benfica retro shirt altijd in deze winkel!