17 maart 2022

Benfica retro trainingsjack

Terug naar de 60's, '70's en '80. Toevallig doet Benfica het tegenwoordig ook weer vrij aardig in Europa, maar met name in de jaren '60 was dat meer regel dan uitzondering. In onze retro rubriek zetten we vandaag het door COPA gelanceerde Benfica SL retro trainingsjack in het zonnetje! Waar adidas de tenues en trainingskleding van de club uit Lissabon verzorgt, heeft Copa Football (gevestigd in Nederland) het exclusieve recht om de retro voetbalshirts en trainingsjacks van ''O Glorioso'' te produceren. Waar het voor andere clubs meerdere styles geproduceerd heeft, heeft men het bij Benfica gelaten bij slechts éen retro trainingsjack en wat voor één.

Het Benfica retro trainingsjack van COPA Football is namelijk geïnspireerd door de trainingsjacks van de jaren '70. In de jaren '60 had Benfica al hoge ogen gegooid door twee keer de Europa Cup I te winnen (1961 en 1962) en maar liefst acht keer kampioen te worden. In de jaren '70 werd deze succesreeks voortgezet. Hoewel de club geen Europese prijzen won, werd het zes keer kampioen in de jaren '70. Deze successen kunnen niet los gezien worden van de aanwezigheid van Eusebio. Eusébio da Silva Ferreira speelde in de periode 1960-1975 301 wedstrijden voor Benfica, waarin hij 317 keer scoorde. In deze periode was vooral het seizoen 1972-1973 eentje voor in de boeken. De club van de Engelse trainer Jimmy Hagan bleef dit seizoen ongeslagen en won 23 van de in totaal 28 wedstrijden. De teller van Eusebio kwam dit seizoen uit op 40 doelpunten. In 1973 werd ''Pérola Negra'' uitgeroepen tot Portugees voetballer van het jaar en won hij ook de Gouden Schoen.

Het Benfica trainingsjack van de jaren '70 is er ook één van wereldklasse met een echte retro look. Het trainingsjack is rood en bevat een witte baseball collar. Deze kleur is ook doorgetrokken naar de biesjes en de band aan de onderkant van de mouwen. Op de linkerborst is het oude Benfica logo geborduurd. Dit logo werd door de club gebruikt in de periode 1973-1999. Het merendeel van de jaren '70 had Benfica geen kledingsponsor. Pas in 1977 introduceerde de club adidas als eerste kledingsponsor. Het Duitse sportmerk is één van de slechts drie kledingsponsors die de club in haar historie heeft gehad. Het merk had deze functie van 1977 tot 1990 en van 1997 tot nu. In de tussentijd namen Hummel (1990-1994) en Olimpic (1994-1997) het stokje over. Het Benfica retro trainingsjack heeft overigens een perfecte pasvorm. Het jack is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester, waardoor het super comfortabel zit. De zijkanten van het jack zijn uitgerust met steekzakken om spullen in op te bergen. Wanneer je het Benfica trainingsjack wilt bestellen, krijg je hier ook nog een luxe cadeaubox bij met daarop de logo's van COPA en Benfica. Een echt cadeautje dus!

Helaas is het Benfica retro trainingsjack van de jaren '70 het enige jack uit de COPA X Benfica collectie. Deze lijn bevat verder wel nog een aantal vette retro voetbalshirts, geïnspireerd door de tenues van de jaren '60, '70, '80 en '90.

Het Benfica retro trainingsjack 1970's kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het jack is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 79,95. In deze winkel kun je het jack eventueel ook nog laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt, die exact hetzelfde is als de bedrukking van de jaren '70. Directe levering!

Bestel je Benfica trainingsjack direct in deze fanshop!

Benfica retro trainingsjack