Het Benfica retro voetbalshirt van de jaren '60

COPA Football heeft weer een deal gesloten met een grote Europese club. Het Nederlandse retro merk heeft namelijk de Portugese kampioen Benfica aan zich weten te binden. Dit betekent dat COPA vanaf nu verantwoordelijk is voor de retro collectie van ‘’O Glorioso.’’ Dit verandert niets aan het gegeven dat adidas kledingsponsor is van Benfica. Het Duitse sportmerk verzorgt namelijk alleen de tenues en trainingskleding van de club van trainer Bruno Lage. Direct na de bekendmaking van de samenwerking tussen COPA en Benfica werd de nieuwe retro collectie door beide partijen tentoon gesteld. Onderdeel van deze uitgebreide collectie is het retro voetbalshirt van de jaren ’60.

Benfica voetbalshirt 1962-1963

Het jaren ’60 Benfica retro voetbalshirt is met name geïnspireerd door het tenue van het seizoen 1962-1963. Dit was het seizoen waarin de Portugezen de kans hadden om drie keer achter elkaar de Europa Cup I te winnen. In de finale van 1961 was Benfica met 3-2 te sterk voor Barcelona en in 1962 wonnen de Portugezen van Real Madrid. In het Olympisch Stadion in Amsterdam won Benfica met 5-3 van Real. Op Wembley nam het elftal van trainer Fernando Riera het in 1963 vervolgens op tegen AC Milan. Hoewel Eusébio al in de achttiende minuut scoorde voor Benfica, maakte Altafini voor Milan het verschil in de tweede helft, waardoor Milan beslag legde op de Europa Cup I. Het elftal werd overigens wel kampioen van Portugal in 1963. Andere sterspelers van dit elftal waren Raúl, Coluna, Santana en Torres.

Het Benfica jaren ’60 retro voetbalshirt heeft hetzelfde design als het tenue van 1962-1963. In dit jaar had de club uit Lissabon nog geen kledingsponsor. Pas in 1977 introduceerde de club adidas als kledingsponsor. Het Benfica retro shirt van 1962-1963 is geheel rood en wordt met name gekenmerkt door de open v-hals en de grote retro kraag in het wit. Ook de biesjes aan de onderkant van de mouwen zijn wit. De linkerborst bevat een grote, ronde badge van het Benfica logo van de jaren ’60. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het iconische retro shirt. Naast dit shirt lanceerden COPA en Benfica ook de voetbalshirts van de jaren ’70 en ’80, evenals één van de eerste voetbalshirts van de club.

Benfica retro voetbalshirt jaren '60 kopen

Het nieuwe Benfica Copa Football retro voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het retro shirt is € 59,95 en het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze shop kun je het Benfica retro shirt ook laten bedrukken met een speciale retro bedrukking. Dit is dezelfde print als de spelers destijds hadden. Directe levering!

Bestel je Benfica retro shirt altijd in deze winkel! Benfica retro voetbalshirt