7 december 2016

Heracles Almelo voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe Heracles Almelo voetbalshirts voor 2017-2018 zijn nu al bekend gemaakt door Heracles en kledingsponsor ACERBIS. In deze shirts speelt de club uit Almelo de Eredivisie en KNVB Beker wedstrijden gedurende 2017-2018. De supporters van Heracles hadden zelf de mogelijkheid de nieuwe shirts voor 2017-2018 te ontwerpen. Van deze designs werd een selectie gemaakt, waarop de supporters weer konden stemmen. Het nieuwe thuisshirt en uitshirt zijn de winnende ontwerpen. Wij bespreken beide shirts hieronder.

Heracles thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Heracles thuisshirt voor 2017-2018 kreeg 1594 stemmen en werd ontworpen door supporter Gido Bloem. Het nieuwe Heracles shirt bevat zoals altijd de verticale zwarte en witte banen en is komend seizoen ook nog eens uitgerust met licht blauwe accenten. De blauwe tinten zijn geïnspireerd door de kleur van de stad Almelo. Deze licht blauwe accenten komen terug in de v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Ook het logo en de trademark tekens van kledingsponsor Acerbis is licht blauw. Het logo van het Italiaanse sportmerk staat op het midden van de borst en de trademark tekens op de schouders en mouwen. Het sportmerk verzorgt sinds het seizoen 2015-2016 de tenues en trainingskleding van de Eredivisionist. De linker borst is uitgerust met het logo van de club, terwijl hoofdsponsor ASITO op het midden van het shirt staat. ASITO is sinds dit jaar hoofdsponsor van de club en tekende begin dit seizoen een contract voor de duur van vijf jaar. Het nieuwe Heracles thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwart/witte kousen.

Ontwerper Gido Bloem reageert nog op het nieuwe thuisshirt: ''Ik heb aan deze ontwerpactie meegedaan omdat ik de opleiding doe tot grafisch designer. Ik ben al meer dan 10 jaar supporter en dit leek me een geschikte kans om een mooi ontwerp te maken. Ik had zowel ontwerpen gemaakt voor het thuis- als uitshirt, maar dat mijn thuisshirt heeft gewonnen, daar ben ik erg blij mee! Het thuisshirt geeft toch de identiteit van de club weer. Ik vond het belangrijk dat het shirt echt Heracles uitstraalt en dat er minimaal vijf zwarte banen op het shirt moesten. Het blauw van de stad Almelo komt steeds vaker terug en daarom heb ik het ook licht geaccentueerd in mijn ontwerp voor het thuisshirt''

Heracles Almelo uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Heracles Almelo uitshirt voor 2017-2018 kreeg in totaal 1900 stemmen en is ontworpen door Jan Sterk. Het nieuwe shirt is overwegend donker blauw en bevat ook licht blauwe accenten. De licht blauwe accenten komen terug in de v-hals, in een reliëf van ruiten over de mouwen en in een band aan de onderkant van de mouwen. Bovendien bevat het shirt een licht blauwe print van de leeuw (de Griekse held Heracles) uit het logo van de club over de voorkant van het shirt. De logo's van Acerbis, de club en ASITO staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uitshirt wordt gecompleteerd door een donker blauw broekje met licht blauwe accenten. Ook de kousen hebben dezelfde kleurencombinatie. Ook Jan Sterk, de ontwerper van het shirt, geeft een reactie: ''Eén van de specifieke punten in mijn ontwerp was om een deel van het logo in het shirt terug te laten komen. Dat is mooi gelukt. Supergaaf dat de selectie straks in mijn ontworpen shirt speelt. Als voetbalfan en designer is dit een mooi compliment.”

Check hieronder de foto's van de nieuwe Heracles Almelo voetbalshirts voor 2017-2018. Deze shirts worden nu in productie genomen en kan je vanaf medio juli 2017 kopen in de onderstaande shops. Wil je de huidige shirts van de Heraclieden kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare shirts hiernaast of hieronder. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Heracles Almelo voetbalshirt in DEZE SHOP! 

Heracles -voetbalshirts -2017