Fluminense voetbalshirts 2023

De Braziliaanse voetbalclub Fluminense en kledingsponsor Umbro hebben de nieuwe Fluminense voetbalshirts 2023-2024 officieel gelanceerd. In deze voetbalshirts speelt de oudste club uit Rio De Janeiro de Brasileiro Serie A, Copa Libertadores en bekerwedstrijden dit jaar. Vorig seizoen eindigde ''Tricolor'' op de derde plek in de Braziliaanse competitie. Ook dit jaar is Umbro weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Fluminense voetbalshirts. Deze functie heeft het sportmerk sinds 2020. Betano is sinds vorig seizoen de hoofdsponsor van de Braziliaanse voetbalclub.

Fluminense thuisshirt 2023

Het Fluminense thuisshirt 2023 heeft het iconische tricolore design. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale rode en groene banen. Deze banen worden geflankeerd door dunnere witte strepen. De ronde hals is overwegend wit met een rode lijn. Dit is ook de kleurencombinatie van de band aan de onderkant van de mouwen. De rechterborst bevat het Umbro logo, de linkerborst het clublogo en op het midden van het voetbalshirt staat hoofdsponsor BETANO. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte sokken met groene en rode accenten.

Fluminense uitshirt 2023

Het Fluminense uitshirt 2023 is geïnspireerd door de historische Copa Rio winst in 1952. De Copa Rio was in 1951 en 1952 de voorloper van de wereldbeker voor clubteams. In 1951 schreef Palmeiras het toernooi op haar naam door Juventus te verslaan. In 1952 won Fluminense deze beker door Corinthians met 4-2 te verslaan. Het Fluminense uitshirt 2023 is volledig wit en wordt gekenmerkt door de horizontale, rode en groene baan over de borst. Ook een subtiele lijn aan de onderkant van de mouwen is rood en hetzelfde geldt voor een driehoek ter hoogte van de V-hals. Alle logo's staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Op de mouwen bevindt zich een subtiel diamantenpatroon. Een ander detail bevindt zich een print van de Copa Rio beker en in de nek op de achterkant van het tenue prijkt een ruit in stijl van de clubkleuren van Fluminense: rood/wit/groen. Hierin is ook het clublogo verwerkt. Het Fluminense uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zowel rode als groene accenten.

Fluminense 3e shirt 2023-2024

Het Fluminense 3e voetbalshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan de belangrijkste figuur in de sambacultuur: Cartola (Angenor de Oliveira). Het voetbalshirt is groen en bevat een design van verticale banen. Daarnaast is het alternatieve uitshirt uitgerust met roze details, geïnspireerd door de (Estação Primeira de) Mangueira, de welbekende sambaschool van Brazilië. De V-hals is roze en hetzelfde geldt voor de lijn op de schouders, de band aan de onderkant van de mouwen en alle logo's. In de banen op het voetbalshirt is de songtekst van een lied van Cartola verwerkt: “Corra e Olhe o Céu”. Het tenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene sokken met roze accenten.

De nieuwe Fluminense voetbalshirts kun je alleen bestellen in de clubshop. Ben je op zoek naar Fluminense t-shirts of retro voetbalshirts, check het in deze shop of deze winkel!

Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023
Fluminense voetbalshirts 2023