FC Volendam uitshirt 2023-2024

FC Volendam en Robey hebben nu ook het nieuwe FC Volendam uitshirt 2023-2024 gepresenteerd! Net als het thuisshirt gaat de club met dit voetbalshirt terug naar de roots. Waar het thuisshirt in het teken staat van de Sint-Vincentiuskerk, gaat het uitshirt terug naar de roots van het dorp, het Palingdorp! Daarover vertellen we straks meer! In het nieuwe voetbalshirt speelt het team van trainer Mathhias Kohler de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. Het paling voetbalshirt is dit jaar niet het enige opvallende voetbalshirt van dit seizoen? De collectie bevat namelijk ook weer een kermis voetbalshirt

De palingboeren in een palingshirt!

Het FC Volendam uitshirt 2023-2024 is omgedoopt tot het ''palingshirt'' en dat is ook direct te zien aan het design van het nieuwe tenue. Het voetbalshirt bevat namelijk een all-over print van palingen in het lichtblauw/zwart. Deze print is natuurlijk een verwijzing naar de bijnaam van de Volendammers: palingboeren. Tijdens de uitwedstrijden gaan de spelers van FC Volendam dus nu letterlijk ten strijde als ware palingboeren! Deze print is niet het enige detail die verwijst naar de roots en het dorp. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt is de tekst ''Mooi Volendam met je zee tot aan de horizon'' geborduurd, verwijzend naar de passage uit de tekst 'Mooi Volendam' van Canyon. Onder deze tekst staat de iconische Visserman, bekend van het standbeeld op de Dijk.

De mouwen van het uitshirt zijn zwart met aan de onderkant een lichtblauwe band en ook de zijkanten van het voetbalshirt bevatten een lichtblauwe band. De V-hals en opstaande kraag van het voetbalshirt zijn ook lichtblauw met een subtiele zwarte lijn. Het gouden klavertje vier van Robey, voor wat extra geluk, prijkt ter hoogte van de linkerschouder en alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst en de schouders bevatten het logo van Robey. Op het midden van het voetbalshirt staat hoofdsponsor BetCity, boven het logo van Robey op de rechterborst het logo van metafa.nl en de linkermouw bevat het logo van Podobrace. De linkerborst bevat het clublogo. Dit is een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het uitshirt: zwart/lichtblauw. Het FC Volendam uittenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de onderkant een zwarte band. De kousen zijn zwart met drie horizontale, lichtblauwe banen.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: BeyDry, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

FC Volendam voetbalshirt bestellen

Het FC Volendam palingshirt/uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de officiële clubshop van de Eredivisie club. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt € 74,95 en voor kinderen (maten 116, 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 64,95. In deze winkels kun je de nieuwe voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

FC Volendam uitshirt 2023-2024
FC Volendam uitshirt 2023-2024
FC Volendam uitshirt 2023-2024
FC Volendam uitshirt 2023-2024