14 juli 2017

FC Utrecht 3e shirt 2017-2018

Het nieuwe FC Utrecht 3e shirt voor 2017-2018 is officieel gelanceerd door Hummel en de Eredivisionist. Dit nieuwe shirt maakte haar debuut in de Europa League wedstrijd tegen Valletta. In dit nieuwe shirt speelt de plaatselijke FC vooral de uitwedstrijden in Europa en de KNVB Beker, maar ook een aantal wedstrijden in de Eredivisie. FC Utrecht plaatste zich na play-offs afgelopen seizoen voor de voorronde van de Europa League. Vanavond vond de eerste wedstrijd plaats. Tegen Valletta FC in Malta speelde Utrecht met 0-0 gelijk. Check hieronder de details van het nieuwe derde shirt of alternatieve uitshirt van FC Utrecht. Het shirt is gebaseerd op een uniek shirt uit de geschiedenis van de club.

Geel zwart FC Utrecht shirt 2017-2018 - een ode aan Velox

Het nieuwe shirt van FC Utrecht is namelijk geïnspireerd door de voetbalshirts van één van de voorgangers van de club, Velox. In 1970 ontstond de club uit een fusie tussen Elinkwijk, DOS en Velox. In het verleden waren de uitshirts van Utrecht al gebaseerd op de shirts van Elinkwijk en DOS. In 2013-2014 had Utrecht al een shirt dat geïnspireerd was door het shirts van DOS en in 2015-2016 was het uitshirt van Utrecht gebaseerd op de shirts van Elinkwijk.

In 1902 zag Velox het levenslicht en promoveerde in 1958 als amateurclub naar de profs, de toenmalige Tweede Divisie. Eventjes speelde club nog eerste Divisie en in 1970 ging de club uiteindelijk samen met DOS en Elinkwijk en was FC Utrecht geboren. Het nieuwe 3e shirt van FC Utrecht heeft hetzelfde design als het shirt van Velox. Het shirt wordt gekenmerkt door de verticale gele en zwarte banen over het shirt. Deze verticale banen lopen diagonaal af vanaf de rechter bovenkant van het shirt naar de linker zijkant van het voetbalshirt van FC Utrecht. Verder is het shirt zwart met gele accenten in de bies en de ronde hals. Ook het logo van Velox prijkt op het shirt. Dit logo staat op de rechter borst en de andere borst bevat het logo van FC Utrecht in de clubkleuren van Velox: geel/zwart. Het logo van kledingsponsor Hummel versiert het midden van de borst en de chevrons van het merk versieren de zijkanten van het shirt. De achterkant van het shirt is overwegend zwart en bevat aan de bovenkant de logo's van Velox, DOS en Elinkwijk. Hoofdsponsor Zorg van de Zaakstaat op het midden van het shirt en subsponsoren Infotheek en Tele2 staan op de achterkant.

Het 3e tenue van FC utrecht wordt gecompleteerd door een zwart broekje met witte chevrons. De kousen zijn deels geel en deels zwart en bevatten de initialen van de club. In deze shirts schitteren vanaf nu spelers als Emanuelson, Leeuwin, Troupée, Labyad, Janssen, Brama en andere spelers. Check ook het nieuwe thuisshirt van FC Utrecht of het paars/roze uitshirt. 

FC Utrecht voetbalshirt kopen

Het nieuwe FC Utrecht shirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. De prijs van het shirt is voor kinderen € 54,95 en voor volwassenen € 64,95. In de onderstaande shop kan je het shirt van Utrecht laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Koop het nieuwe FC Utrecht shirt in DEZE SHOP!

of deze winkel