12 november 2020

FC Köln Carnavalsvoetbalshirt 2020-2021

FC Köln heeft al jaren lang de traditie om op de elfde van de elfde (11 november, het begin van het Carnavalsseizoen) een Carnavals voetbalshirt te lanceren en ook dit jaar hebben de club en kledingsponsor Uhlsport weer een speciaal voetbalshirt gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt het keurkorps van trainer Markus Gisdol een aantal wedstrijden in de Bundesliga dit seizoen. Van de opbrengst van het voetbalshirt wordt € 1,11 gedoneerd aan het RheinEnergieStiftung Kultur, om de cultuursector in de regio te steunen.

Het FC Köln Carnaval Voetbalshirt 2020-2021 betreft al het zevende Carnaval voetbalshirt in de historie van de club en dit jaar is het voetbalshirt geïnspireerd door het kostuum van de zogenaamde ''lappenclown.'' Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de rode en witte blokken met een grijze omranding. In deze blokken zijn verschillende carnavalssymbolen en stadssymbolen verwerkt, van het stadion van de club tot de Hohenzollernbrücke, de Colonius, de Dom, een skilift, de muts van een nar, een trommel een hond. Het tenue is verder uitgerust met een V-hals en een gevouwen kraag in het wit. Ook de band aan de onderzijde van de mouwen is wit. In de bies is ook weer de harlekijnsmuts verwerkt in het goud. De onderkant van het voetbalshirt bevat ook drie gouden carnavalssymbolen. Op de rechterborst prijkt het logo van kledingsponsor Uhlsport en de linkerborst bevat de badge van de Bundesliga club. Op het midden van het tenue prijkt het wapen van de stad Keulen. De binnenkant van de hals is uitgerust met de leus van de club: ''FC Köln – Spürbar Anders.'' Het midden van het voetbalshirt is uitgerust met een wit vlak met daarin het logo van sponsor REWE. De achterzijde van het voetbalshirt is overwegend rood en bevat net onder het midden de naam van de club. In de nek staat ook weer het clubmotto. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een taping met daarin ook weer carnavalssymbolen. Op de broekjes staan ook de logo's van de club en Uhlsport, evenals het wapen van de stad. De kousen zijn wit met de iconische rode blokken.

''Die Geißböcke'' en Uhlsport hebben ook een speciaal keepersshirt gelanceerd. Dit keepersshirt heeft dezelfde kenmerken als het voetbalshirt, maar is dan lichtblauw/geel gekleurd. Melanie Steinhilber, managing director bij Uhlsport, geeft nog kort een reactie op deze nieuwe voetbalshirts: ''1. FC Köln is een wezenlijk onderdeel van het leven in Keulen, net als carnaval. Hoewel we komend jaar geen carnaval vieren, dragen de mensen het geluksgevoel van carnaval mee in hun hart. Daar draagt dit nieuwe tenue ook aan bij.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het FC Köln carnavalsvoetbalshirt, welke gedragen wordt door spelers als Hector, Modeste, Duda, Andersson, Limnios, Kainz en andere spelers.

De FC Köln Carnavalsvoetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële fanshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar andere FC Köln voetbalshirts? Check het dan in DEZE WEBSHOP of deze winkel! 

Carnaval voetbalshirt FC Köln 2020-2021

Detail Carnaval voetbalshirt FC Köln 2020-2021