Dit is het FC Köln voetbalshirt ter ere van het 75 jarig bestaan

FC Köln bestaat dit jaar 75 en dus heeft de Duitse voetbalclub in samenwerking met kledingsponsor Hummel een speciaal voetbalshirt ter ere van het jubileum gelanceerd. Dit voetbalshirt draagt de Bundesliga club tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt op 12 februari 2023. Dit betreft het weekend waarin 1. Fussball-Club Köln exact 75 jaar bestaat. ''Die Geissböcke'' werd namelijk op 13 februari 1948 opgericht. Hummel is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van deze tenues. Het Duitse sportmerk is sinds begin van dit seizoen de kledingsponsor van 1. FC Köln.

Het FC Köln voetbalshirt ter ere van het 75 jarig bestaan is geïnspireerd door de eerste voetbalshirts waarin de Duitse club speelde in 1948. Het voetbalshirt is volledig wit en wordt gekenmerkt door de retro y-kraag met touwtjes. Het bovenste gedeelte van de kraag is rood en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Omdat FC Köln in 1948 nog geen kledingsponsor had, heeft Hummel er op dit voetbalshirt voor gekozen om het logo ook zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn. Dit logo is dan ook wit. De andere borst bevat het logo van 1. FC Köln. Dit betreft een geborduurd logo van het clublogo van de jaren '80. Hoofdsponsor REWE versiert het midden van het tenue en de linkermouw bevat het logo van subsponsor DEVK. Aan de binnenkant van de hals bevindt zich een speciaal label met daarin alle clublogo's uit de historie van de club met de tekst: ''TRADITION HAT NU DANN EINEN SINN, WENNER DER WILL ZU NOCH GRÖßEREN TATEN VORHANDEN IST'' - Franz Kemer - 75 JAHRE. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en witte kousen. De keepers van FC Köln dragen tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt een zwart keeperstenue. Het keepersshirt heeft hetzelfde design als het voetbalshirt.

FC Köln directeur Markus Reiek reageert op het design van de voetbalshirts: ''In navolging van de versies ter ere van het 50 jarig en 70 jarig bestaan, welke geïnspireerd waren door voetbalshirts waarin we grote successen hebben geboekt, gaan we met dit tenue terug in de tijd naar de oorsprong van FC Köln. FC Köln won twee dagen na de oprichting jaar eerste wedstrijd met 8-2 tegen Nippes 12 in een wit voetbalshirt, een rood voetbalbroekje en rood/wit gestreepte kousen. We zijn erg blij dat we er met onze kledingsponsor Hummel in zijn geslaagd om de geeft van dat tijdperk te vertalen naar het nu. We willen ook onze partners REWE en DEVK bedanken voor het meedenken en het plaatsen van een ander logo op deze voetbalshirts.''

Allan Vad Nielsen, CEO bij Hummel, vult aan: ''We zijn ongelooflijk vereerd om deel uit te maken van het jubileum van 1. FC Köln. We hopen dat dit speciale jubileum voetbalshirt zal aanslaan bij de fans en spelers, omdat het een gevoel van nostalgie en verbinding met het verleden van de club oproept. Het is een herinnering aan de passie en toewijding, die de club tot één van de meest populaire teams in het Duitse voetbal heeft gemaakt. We kunnen niet wachten om de spelers in dit voetbalshirt te zien tijdens de thuiswedstrijd tegen Frankfurt.''

Dit voetbalshirt kun je vooralsnog alleen bestellen in de de officiële fanshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar een ander FC Köln voetbalshirt? Check het in deze fanshop of deze winkel! 

FC Köln voetbalshirt 75 jarig bestaan