1 november 2016

FC Köln carnaval voetbalshirt 2016-2017

FC Köln heeft ook dit seizoen in samenwerking met kledingsponsor Erima weer een speciaal Carnaval voetbalshirt gelanceerd om het begin van het carnaval seizoen te vieren. Deze begint op 11 november. Het nieuwe shirt van FC Köln heet dit seizoen het ''Fastelovend'' voetbalshirt en werd voor het eerst gedragen in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Hamburger SV op 30 oktober 2016. We bespreken het design van het nieuwe shirt hieronder.

FC Köln carnaval shirt en tenue

Het FC Köln carnavalstenue is overwegend wit met rode accenten. De bovenkant van het nieuwe shirt is namelijk overwegend wit en dit geldt ook voor de mouwen. Ook de v-hals en gevouwen kraag zijn rood. Verder bevat het shirt verschillende symbolen, welke verwijzen naar carnaval en de stad Keulen. Zo is de linker borst uitgerust met een print van de muts van de harlekijn en bevat de andere borst een print van de Dom van Keulen.  Verder bevat de body van het nieuwe shirt van FC Köln een watermerk van verschillende  symbolen uit het stadswapen van Keulen. Het watermerk bevat namelijk de drie kronen uit het stadswapen, evenals de elf tranen uit het wapen. Deze symbolen komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Het stadswapen prijkt bovendien op het midden van het voetbalshirt en wordt geflankeerd door de logo's van Erima en de club die haar thuiswedstrijden speelt in het RheinEnergie Stadion. Verder bevat de binnenkant van de kraag nog een speciale leus: ''Als mer ons zinvol Panz, zonde mer vun de sok.'' Hoofdsponsor REWE versiert het midden van het shirt.  Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met rode accenten. Op dit broekje bevinden zich ook de logo's van de club en Erima, evenals het wapen van de stad. De kousen van het tenue zijn rood/wit gestreept.

Vanuit de club en kledingsponsor ERIMA zijn er louter positieve reacties. Directeur Alexander Wehrle geeft aan: ''FC Köln, de stad en carnaval zijn nauw met elkaar verbonden. Ze vormen een hechte eenheid voor het levensgevoel van de gehele regio. Het nieuwe carnaval shirt is een ode hieraan en is een liefdesverklaring aan de grote stad en de inwoners, die FC Köln met trots representeert.'' Ook Erima directeur Wolfram Mannherz is verheugd: ''Dit voetbalshirt belichaamt carnaval en voetbal. Het kan zowel als carnavalskostuum als tenue gedragen worden. De extra elementen die verwijzen naar de stad en carnaval maken het shirt uniek. We zijn zeer tevreden met het nieuwe shirt en hopen dat het shirt bij veel mensen in Keulen in de smaak valt.''

Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt en check bovendien de andere FC Köln voetbalshirts voor 2016-2017.

FC Köln carnaval voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt kan je vanaf medio november/december 2016 kopen in de online shop van Subside Sports!   Dit shirt is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 89,95!
Fc -koln -carnavalstenue -2016-2017