30 november 2015

FC Groningen thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe FC Groningen thuisshirt 2016-2017 is afgelopen week officieel gelanceerd door kledingsponsor Robey en de club uit het Noorden. Hiermee hebben de club en het Nederlandse sportmerk Robey een primeur. Het betreft namelijk het eerste Eredivisie voetbalshirt voor 2016-2017 dat officieel is gelanceerd en dat al in november! De nieuwe voetbalshirts van de plaatselijke FC zijn gepresenteerd na een ontwerpwedstrijd onder de supporters van FC Groningen. Supporter Rick van Houten is verantwoordelijk voor zowel het design van het nieuwe thuis- als uitshirt. In het nieuwe thuisshirt speelt FC Groningen de de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden in het Euroborg Stadion komend seizoen. Uiteraard wordt het voetbalshirt van FC Groningen zoals altijd gekenmerkt door de brede witte en groene banen over het shirt. Komend seizoen is het shirt weer voorzien van een aantal nieuwe details.

FC Groningen thuistenue 2016-2017

Het FC Groningen thuisshirt 2016-2017 is overwegend wit met twee brede groene verticale banen over het shirt. De onderkant van de mouwen is uitgerust met een brede groene bies. Hierin is de naam van de club verwerkt. Verder bevat het shirt van de club uit het hoge Noorden een stijlvolle henley collar met knoopjes, waarin ook een subtiele groene lijn verwerkt is. Zoals ook dit seizoen het geval was, is de rechter borst uitgerust met het embleem van de stad Groningen en de andere borst bevat het logo van de in 1971 ontstane club. Het logo van kledingsponsor Robey, welke sinds 2015 kledingsponsor is van Groningen staat boven het stadswapen. Hoofdsponsor Essent versiert sinds 2010 als shirtsponsor van FC Groningen het midden van de voetbalshirts en zal dat in ieder geval tot 2017 doen. De binnenkant van de kraag bevat bovendien een speciale tekst: ''Alles geven.'' Dit is het thema dat de ontwerper aan het shirt heeft gegeven. De achterkant van het shirt bevat de leus van de club: ''Trots van het Noorden.'' Ook subsponsor Health Porth zal op de achterkant van het shirt staan. Het nieuwe FC Groningen thuistenue 2016-2017 wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met groene details. Op beide items zullen uitingen staan van kledingsponsor Robey en de club. Check hieronder de foto's van de FC Groningen Robey voetbalshirts 2016-2017, waarin sterren als Rusnak, Tibbling, Hoesen en Mahi vanaf komend seizoen zullen schitteren. Ook het nieuwe FC Groningen uitshirt 2016-2017 is inmiddels officieel. 

FC Groningen voetbalshirt kopen

De FC Groningen voetbalshirts voor komend seizoen zijn vanaf juli 2016 te koop. De huidige FC Groningen shirts van 2015-2016 kan je nog steeds kopen in onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt van volwassenen is € 65,- en voor kinderen scoor je het shirt al voor € 60,-. Directe levering en de mogelijkheid tot bedrukking van jouw favoriete sterspeler of een eigen naam en nummer.

Koop het FC Groningen shirt hier!

of hier!

FC-groningen -thuis -shirt -2016-2017Bron: fcgroningen.nl