16 juli 2014

FC Barcelona uitshirt 2014-2015

Het nieuwe Barcelona uitshirt 2014-2015 is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de club. Eerder lekte het design van het nieuwe Barcelona uitshirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het design van het nieuwe shirt te worden. In dit voetbalshirt speelt Barcelona de La Liga en Champions League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2014-2015. Het nieuwe uitshirt staat geheel in het teken van La Masia, het trainings- en opleidingscentrum van Barcelona, waaruit velen al het vlaggenschip van de club hebben gehaald. Het voetbalshirt van Barcelona is overwegend fel rood, ook wel crimson/karmozijn genoemd, en heeft hiermee een frisse uitstraling. Deze kleur reflecteert de wil van de jonge spelers om zich te laten zien aan het grote publiek. Verder is het uitshirt van Barcelona voorzien van een mooie crew neck. De onderkant van de mouwen zijn overwegend donker rood en kunnen omgeslagen worden. De kleur aan de binnenkant is blauw. Deze kleuren representeren de clubkleuren van de Barcelona: Blaugrana. De binnenkant van de kraag is bovendien voorzien van een speciaal design. Deze bevat namelijk drie gescheiden vlakken. Het rechter vlak is blauw en het linker vlak is rood. Ook deze kleuren representeren de clubkleuren van Barcelona FC. Het middelste vlak in geheel in stijl van de kleuren van de Catalaanse vlag: La Senyera. Onder deze banen is een driehoek te vinden met daarin de leus van de club: ''Mes Que Un Club'' (Meer dan een club) en daaronder het oprichtsjaar: 1899, De achterkant van het voetbalshirt bevat de naam van de club in de clubkleuren. De rechter borst bevat het logo van Nike in het blauw en de andere borst het logo van Barcelona. Hoofdsponsor Qatar Airways versiert het midden van het Barcelona uitshirt.

Het nieuwe Barcelona uitshirt 2014-2015 wordt gecompleteerd door een fel rood voetbalbroekje met aan de zijkanten bovendien een blauwe strip. Ook de logo's van Barcelona en Nike prijken op het short. De kousen zijn ook geheel fel rood en bevatten het logo van Nike en de bijnaam van de club: BARCA! Check hieronder de foto's van de nieuwe Barcelona uitshirts. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts, de (roze) trainingsshirts, trainingspakken, N98 jackets, tenues en andere merchandising. INCLUSIEF 10% KORTING en de mogelijkheid tot officiële bedrukking van sterspelers als Suarez, Messi, Neymar, Rakitic, Xavi, Iniesta, Alves, Busquets of andere sterspelers.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

 Barcelona Uitshirt 2014-2015

Barcelona Away Shirt 2014-2015

Barcelona Uittenue 2014-2015

Extra informatie

Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe FC Barcelona voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Barca coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van FC Barcelona is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com