FC Barcelona krijgt voor het eerst in het bestaan een betalende shirtsponsor. Naast Unicef zal vanaf komend seizoen ook de naam van de Qatar Foundation op het shirt van de Blaugranas prijken.

 

Barcelona Thuisshirt

Dat levert de Catalaanse club 30 miljoen euro per jaar op tot en met het seizoen 2015/2016, maakte de Spaans kampioen vrijdag bekend. Barça noemt de overeenkomst 'een opmerkelijke mijlpaal. "Het is een recordopbrengst voor een voetbalclub. In het huidige financiële klimaat is dat nog meer waard", meent Javier Faus, de financiële vice-voorzitter van Barcelona. Faus noemt Barcelona dan ook 'de onbetwiste leider in het voetbal, met een voorsprong op internationale concurrenten'.

Barcelona heeft ondanks de sportieve successen van de laatste jaren een forse schuld van ruim vierhonderd miljoen euro. De club had nog nooit een shirtsponsor, maar gaf de afgelopen jaren Unicef al wel een prominente plaats op het shirt. De overeenkomst is bijzonder omdat de Qatar Foundation een non-profitorganisatie is. Deze zet zich in voor de ontwikkeling van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in het Arabische staatje. Barcelona is een van de weinige clubs in de wereld zonder een bedrijfslogo op het voetbalshirt. De Catalaanse club draagt de naam Unicef uit en betaalt het kinderfonds van de Verenigde Naties per jaar 1,5 miljoen euro. Marketingdeskundigen bezien nu of ook het logo van de Qatar Foundation op het shirt kan. Als dat niet mogelijk is, dan blijft Unicef de eerste keus, zei een woordvoerder van de club.

 

Wanneer het design van het nieuwe Barcelona shirt bekend is, zal voetbalshirts.com daar uiteraard weer over berichten. Wil je nog even genieten van het laatste Barcelona shirt met alleen Unicef als sponsor, ga dan naar Subside Sports

 

Bron: http://www.voetbalprimeur.nl