17 maart 2016

Engeland uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Engeland uitshirt voor 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de FA en kledingsponsor Nike. Engeland speelt in dit nieuwe uitshirt de uitwedstrijden tijdens het EK van 2016 en tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 op vreemde bodem. Tijdens het EK is Engeland ingedeeld in poule B met Rusland, Wales en Slowakije. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Engeland ingedeeld in poule F met Slowakije, Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta. Het nieuwe tenue van Engeland heeft dezelfde kleur als vaker in de geschiedenis van het land het geval is geweest. Mogelijk zal Engeland het shirt in de oefeninterland tegen Oranje al in gebruik nemen.

Engeland uittenue 2016-2017

Het nieuwe Engeland uitshirt voor het EK van 2016 is overwegend rood en is gebaseerd op het Nike Vapor Kit template. De romp van het shirt heeft een helder rode kleur. De mouwen bevatten een flitsend design van dunne krijtstrepen in twee tinten bordeaux rood. Verder bevat het shirt een kleine v-hals met daaromheen een blauwe band. Deze blauwe kleur komt bovendien terug in de strip aan de zijkanten van het voetbalshirt. Op de achterkant van de kleine v-hals is de naam van het land gedrukt. Op de uiteinden van de mouwen komt de bijnaam van het Engelse elftal terug: The Three Lions. De linker borst is uitgerust met het logo van de Amerikaanse kledingsponsor Nike in het wit. Nike is sinds 2013 verbonden aan de Engelse voetbalbond en de vertegenwoordigende elftallen. De andere borst bevat het logo van de FA (Football Association) met daarboven een ster. Deze ster verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Het nieuwe Engeland uittenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met een blauwe strip aan de zijkanten. Bovendien zijn de logo's van de nationale voetbalbond en Nike vertegenwoordigd op de shorts. De kousen zijn blauw met een rode swoosh van Nike. Check hieronder de foto's van het nieuwe Engeland uittenue 2016-2017, waarin sterren als Rooney, Sturridge, Sterling, Wilshere, Welbeck, Vardy en andere sterren vanaf deze zomer schitteren. Check bovendien meer informatie over het nieuwe Engeland thuisshirt 2016-2017.

Engeland uitshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Engeland EK 2016 voetbalshirt kan je vanaf medio april kopen in de onderstaande shops en zowel voor kinderen als voor volwassenen. De prijs van het voetbalshirt voor KIDS is € 70,- en voor volwassenen € 80,-. Laat bovendien je Engeland voetbalshirt bedrukken met de officiële bedrukking, welke de spelers ook dragen. Deze printing bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam van de speler of je eigen naam en nummer. Wil je andere of goedkopere Engeland producten kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Engeland shirt in de officiële shop!  (inclusief goedkopere t-shirts en retro shirts)

of in deze officiële STORE!

of in de officiële Engeland shop van NIKE!

Engeland Uitshirt Euro 2016 (1)

Engeland Uitshirt Euro 2016 3 (1)

Engeland Uitshirt Euro 2016 5 (1)

Technische informatie Engeland authentic voetbalshirt

Engeland en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.