31 maart 2014

Engeland thuisshirt WK 2014-2015

Het nieuwe Engeland voetbalshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Engelse voetbalbond FA en kledingsponsor Nike. In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Engeland de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014 en de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2014. Tevens spelen The Lions in dit voetbalshirt de EK kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 in eigen land. Engeland is tijdens het WK van 2014 ingedeeld in poule D met Uruguay, Italië en Costa Rica. Het nieuwe Engeland thuisshirt 2014-2015 is puur en stralend wit gekleurd. Het Engeland thuisshirt wordt gekenmerkt door de verticale krijtstrepen die in de stof zijn verwerkt. Deze zijn onder andere op de voorzijde van het Engeland shirt verwerkt. Op de schouders van het voetbalshirt is wit satijn tape verwerkt. Dit zorgt voor extra glans. Het shirt is gebaseerd op twee gedachtes. Zo is het Engeland voetbaltenue gebaseerd op het Engeland tenue dat gedragen werd in 1970. Tevens speelde bij het samenstellen van het ontwerp de gedachte om het shirt te baseren op het vroegere Engelse leger bestaande uit ridders. Dit laatste komt vooral naar voren door het glimmende uiterlijk.

Het logo op de linker borst heeft tevens een glimmend uiterlijk. Dit komt doordat het logo van de Engelse voetbalbond FA een metaal gekleurde omlijning bezit. Dit is het best zichtbaar wanneer het logo in aanraking komt met het licht. Boven deze badge is een zilveren ster gedrukt. Deze ster verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Op de rechterborst is een blauwe Nike swoosh gedrukt. Een volgend detail van het nieuwe Engeland voetbalshirt bevindt zich in de hals van het voetbalshirt. In de hals van het shirt bevindt zich een driehoek bestaande uit zilver gekleurde krijtstrepen. Deze krijtstrepen beelden het kruis van St George's uit. De hals van het Engeland voetbalshirt heeft een moderne v-vorm, welke functioneel en stijlvol tegelijk is. De inspiratie van het jaartal 1970 komt terug in het gehele Engeland thuistenue. Zo hebben de shorts een klassiek wit uiterlijk, waarin het witte satijn tape terugkomt aan de zijkanten van het Engeland short. Ook dit zorgt op zijn beurt weer voor het glimmende effect, net zoals op de schouders van het voetbalshirt. Het Engeland thuisshort valt meer getailleerd dan het Engeland thuistenue. Dit moet de beweeglijkheid en comfort ten goede komen. De nieuwe sokken van het Engeland tenue zijn ook wit. De nieuwe Engeland WK voetbalshirts zijn te koop in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Engeland t-shirts, trainingspakken, N98 jackets, trainingsshirts en andere merchandising. De nieuwe Engeland thuisshirt kunnen worden voorzien van officiële printing en 10% korting. Neville Brody heeft de nieuwe bedrukking van het Engeland thuisshirt ontworpen. De printing moet volgens Brody flair en vakkundige betrouwbaarheid uitbeelden. Kleine details benadrukken het idee van innovatie, uitvinding en verrassing. Dit alles is verwerkt in een geometrische structuur. Check hieronder foto's van nieuw gepresenteerde Engeland WK 2014-2015 voetbalshirt.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Engeland Thuisshirt

Engeland Thuisshirt 1

Engeland Thuisshirt 2

Engeland Thuisshirt 3

Engeland Thuisshirt 4

Engeland Thuisshirt 5

Extra informatie Nike WK voetbalshirts
De Engeland Nike WK voetbalshirts zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De Engeland voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com