17 maart 2016

Engeland thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Engeland thuisshirt voor Euro 2016 en de periode 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de FA en kledingsponsor Nike. Nike is sinds 2013 kledingsponsor van The Three Lions. Voor 2013 nam Umbro deze functie in. Het Engelse voetbalelftal speelt in dit nieuwe thuisshirt de thuiswedstrijden tijdens Euro 2016 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in eigen land. Tijdens het EK is Engeland ingedeeld in poule B met Rusland, Wales en Slowakije. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Engeland ingedeeld in poule F met Slowakije, Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta. Het shirt is gebasserd op het Nike Vapor Kit template en bevat de Aeroswift technologie.

Engeland thuistenue Euro 2016

Het nieuwe Engeland thuisshirt 2016-2017 heeft een flitsend design. Het shirt is uiteraard overwegend wit en bevat dit seizoen een kleine overwegend witte v-hals die ook lichtblauwe en blauwe details rijk is. De achterkant van de v-hals bevat de belettering England. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de subtiele dunne licht blauwe (ice blue) en witte krijtstrepen over de mouwen. De uiteinden van de mouwen bevatten belettering. Zo bevat de ene mouw Three en de andere mouw Lions. Dit refereert naar de bijnaam van de Engelse ploeg The Three Lions. Langs de zijkanten is een navy blauwe verticale strip zichtbaar. De rechter borst bevat het logo van Nike en de andere borst is uitgerust met het embleem van de Engelse voetbalbond FA (Football Association). Boven het logo van de FA staat een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Het nieuwe Euro 2016 thuistenue wordt gecompleteerd door een wit short met aan de zijkanten een helder blauwe strip. Op de shorts staan ook de logo's van Nike en de FA. De kousen zijn overwegend rood, maar kennen ook witte details. De reacties waren bij het uitlekken van dit shirt niet positief. Toch zijn wij na de lancering van het nieuwe Engeland thuisshirt Euro 2016 zeer positief gestemd. Een shirt met mogelijkheden! Check hieronder een aantal foto's van het nieuwe Engeland voetbalshirt, In dit nieuwe thuisshirt schitteren sterren als Rooney, Vardy, Sterling, Walcott, Kane, Sturridge, Wilshere, Welbeck en Barkley tijdens het EK van 2016 en de periode 2016-2017. Check ook meer informatie over het nieuwe Engeland uitshirt. 

Engeland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Engeland thuisshirt 2016 kan je vanaf maart kopen in de onderstaande shops. Deze kan je dan ook laten voorzien van de officiële bedrukking van alle spelers of een eigen naam en nummer. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van het nationale elftal op het shirt dragen tijdens Euro 2016 en de periode 2016-2017. Deze printing bestaat uit een rugnummer, borstnummer en de naam van een speler. Wil je liever goedkopere Engeland producten kopen of de prijzen van de Engeland producten vergelijken? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Engeland shirt in de officiële shop!  (inclusief goedkopere t-shirts en retro shirts)

of in deze Engeland STORE

of in deze officiële Engeland shop van Nike


Egenland Thuisshirt Euro 2016

Egenland Thuisshirt Euro 2016 2

Egenland Thuisshirt Euro 2016 3

Egenland Thuisshirt Euro 2016 5

Egenland Thuisshirt Euro 2016 6

Egenland Thuisshirt Euro 2016 4

Technische informatie Engeland authentic voetbalshirt

Engeland en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.