7 december 2016

Engeland en Nike verlengen contract tot 2030

Het is inmiddels officieel. Nike en de Engelse voetbalbond hebben het contract tussen beide partijen verlengd. Het contract tussen beide partijen zou na het WK van 2018 aflopen, maar wordt nu verlengd tot het WK van 2030. Het nieuws is in schril contrast met de geruchten die eerder de ronde deden. The Daily Mail meldde een aantal maanden geleden dat Nike niet tevreden zou zijn over de samenwerking met de FA. Dit gerucht kan naar het land der fabelen verwezen worden, gezien het feit dat beide partijen nu een nieuw contract ondertekend hebben. Nike is sinds 2013 kledingsponsor van de Engelse Football Association en volgde destijds Umbro op. Met het verlengen van het contract zou een bedrag van in totaal 400 miljoen Britse ponden gemoeid zijn. Dit komt neer op een bedrag van 33 miljoen pond per jaar, wat voor de Engelse voetbalbond een verbetering is, gezien de FA nu jaarlijks een bedrag van 25 miljoen pond per jaar gesponsord krijgt.

De verbetering van het contract betekent dat Engeland op een derde plek blijft staan als het om inning van sponsorgelden van de kledingsponsor gaat. Frankrijk krijgt jaarlijks een bedrag van € 42,6 miljoen over gemaakt van kledingsponsor Nike en De Duitse voetbalbond krijgt jaarlijks een bedrag van € 50 miljoen.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met het verlengen van het contract. Mark Bullingham, commercieel en marketing directeur bij de FA zegt het volgende: ''We zijn verheugd met het verlengen van het partnership met Nike tot 2030. Voor ons is het altijd belangrijk geweest om deze commitment op lange termijn door te zetten. Dit maakt beide partijen naar de toekomst nog sterker. Als FA zijnde streven we naar wereldklasse. Voor ons is het dan ook van vitaal belang dat we kunnen samenwerken en naar de toekomst kunnen kijken met een innovatief merk als Nike. Daarnaast verzorgt Nike de kleding van alle vertegenwoordigende teams en zorgt het merk ervoor dat deze altijd goed voor de dag komen. Nike een groot fan van onze technische divisie en het voetbal in Engeland. Het is fantastisch dat onze samenwerking niet alleen doorgezet wordt tot 2030, maar ook verbeterd zal worden.''
 Trevor Edwards, president van Nike, is het hier volledig mee eens: ''Het verlengen van het contract met de FA is voor Nike fantastisch nieuws en zorgt ervoor dat we het Engelse voetbalbon kunnen aanmoedigen op ieder niveau. We zijn trots op het feit dat we de FA tot 2030 kunnen ondersteunen met innovatieve producten en de participatie en ontwikkeling van alle spelers in Engeland kunnen blijven ondersteunen.''

Voorlopig zullen de Engelse voetbalbond en Nike nog geen nieuwe tenues bekend maken. Dit zal pas medio februari of maart 2018 weer het geval zijn.  Wil je het Engeland voetbalshirt, tenue, trainingskleding of t-shirt kopen?

Scoor het in deze SHOP!

Engeland -nike -deal