Dit zijn de rugnummers van Duitsland tijdens WK 2022

Bondscoach Hansi Flick heeft de WK 2022 selectie van het Duitse voetbalelftal officieel bekend gemaakt. Duitsland reist deze week met 26 spelers af naar Qatar. Ook alle rugnummers van de spelers van ''Die Mannschaft'' zijn bekend. Dit nummer dragen de spelers van Duitsland tijdens het WK niet alleen op de achterkant van het voetbalshirt, maar ook op de voorkant. De FIFA stelt het namelijk verplicht om ook een borstnummer op het tenue te dragen. In dit artikel geven we een overzicht van de rugnummers van de spelers van Duitsland tijdens het WK in Qatar en bespreken we ook de stijl van de officiële Duitsland bedrukking op het Duitsland WK 2022 voetbalshirt

Rugnummers Duitsland WK 2022

Dit zijn de rugnummers die de spelers van Duitsland tijdens het WK in Qatar op het voetbalshirt dragen. De tenues worden ook na het WK nog gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Sommige spelers kunnen na het wereldkampioenschap voetbal een ander rugnummer hebben. Check hieronder de definitieve rugnummers van de spelers van Duitsland tijdens het WK in Qatar.

 1. Neuer

 2. Rüdiger

 3. Raum

 4. Ginter

 5. Kehrer

 6. Kimmich

 7. Havertz

 8. Goretzka

 9. Füllkrug

 10. Gnabry

 11. Götze

 12. Trapp

 13. Müller

 14. Musiala

 15. Süle

 16. Klostermann

 17. Brandt

 18. Hofmann

 19. Sané

 20. Günter

 21. Gündogan

 22. Ter Stegen

 23. Schlotterbeck

 24. Adeyemi

 25. Bella-Kotchap

 26. Moukoko

Stijl officiële Duitsland bedrukking 2022-2023

In tegenstelling tot de andere teams waarvan adidas kledingsponsor is, heeft het Duitse voetbalelftal niet dezelfde stijl bedrukking als deze landen (onder andere Spanje, Argentinië, Japan, Colombia, Wales en Mexico). Voor de bedrukking van de namen en nummers van de spelers deze landenteams gebruikt adidas vaak hetzelfde lettertype. Dit lettertype verandert iedere twee jaar en ook dit jaar is er weer een nieuw lettertype voor de bedrukking. Deze wordt dus niet door Duitsland gebruikt. Men gebruikt namelijk exact dezelfde bedrukking als tijdens Euro 2020. Dit betreft een vrij generiek lettertype, waarin een print is verwerkt van de supporters van het nationale elftal in het stadion. De rugnummers bevatten aan de onderkant weer het logo van de voetbalbond. De namen van de spelers hebben hetzelfde lettertype als de rugnummers en deze staan boven het rugnummer. De bedrukking op de achterkant van het Duitsland WK 2022 thuisshirt is zwart en het borstnummer is goud. Het borstnummer staat onder het logo van de Duitse voetbalbond op het midden van de borst. De bedrukking op het uitshirt heeft hetzelfde lettertype als op het thuisshirt en is volledig goud.

Duitsland voetbalshirt met bedrukking bestellen

De Duitsland WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Dit heeft echter wel een meerprijs. De prijs van de bedrukking is namelijk € 20,- tot € 25,-. Zonder bedrukking van een naam en nummer is het Duitsland voetbalshirt € 90,- voor volwassenen en voor kinderen € 70,-. Check ook andere Duitsland producten in de onderstaande winkels!

Bestel het Duitsland voetbalshirt met officiële bedrukking in deze Duitsland fanshop! (inclusief losse bedrukkingen)

of de adidas SHOP! 

Officiële Duitsland bedrukking 2022-2023

Officiële Duitsland bedrukking 2022-2023

Officiële Duitsland bedrukking 2022-2023