Dit zijn de Nederlands Elftal rugnummers tijdens WK 2022

Bondscoach Louis van Gaal heeft de Nederlands Elftal selectie voor het WK 2022 in Qatar officieel bekend gemaakt. De spelersgroep van Nederland bestaat uit 26 spelers en ook alle rugnummers zijn bekend. De nummers staan niet alleen op de achterkant van de Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts, maar ook op de voorkant. De FIFA stelt het namelijk verplicht om tijdens het WK met een borstnummer te spelen. In dit artikel geven we niet alleen een overzicht van de rugnummers van de spelers tijdens het WK in Qatar, maar bespreken we ook de stijl van de officiële Nederlands Elftal bedrukking. Deze bedrukking werd in september door Nike en de KNVB tegelijkertijd gelanceerd met de WK 2022 voetbalshirts.

Rugnummers Nederlands Elftal WK 2022

Dit zijn de rugnummers die de spelers van Nederland tijdens de WK 2022 wedstrijden op het voetbalshirt dragen. Oranje draagt de WK 2022 voetbalshirts ook tijdens de kwalificatie-en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024. Tijdens de kwalificatiereeks kunnen sommige spelers een ander voetbalshirt dragen.

1. Pasveer
2. Timber
3. de Ligt
4. Virgil
5. Aké
6. de Vrij
7. Bergwijn
8. Gakpo
9. L. de Jong
10. Memphis
11. Berghuis
12. Lang
13. Bijlow
14. Klaassen
15. de Roon
16. Malacia
17. Blind
18. Janssen
19. Weghorst
20. Koopmeiners
21. F. de Jong
22. Dumfries
23. Noppert
24. Taylor
25. Simons
26. Frimpong

Lettertype officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

De officiële Nederlands Elftal bedrukking heeft ook een kleine upgrade gekregen. Deze bedrukking lijkt veel op de vorige bedrukking, maar heeft een iets speelser karakter. Het lettertype van de bedrukking is al een aantal jaar geïnspireerd door de Nederlands Elftal bedrukking van 1974. Op het thuisshirt is de bedrukking contrasterend aan de kleur van het (oranje) voetbalshirt. De bedrukking is, evenals de details op het thuisshirt, namelijk zwart. De rugnummers van het Nederlands Elftal bevatten een dunne uitlijning en hebben op verschillende plekken ook openingen. Boven het rugnummer prijken de namen van de spelers. De letters van de spelers hebben niet deze uitlijning. Op het midden van de borst staan de borstnummers. Deze staan net iets onder het logo van de KNVB en Nike. De borstnummers hebben hetzelfde lettertype als de rugnummers, maar bevatten geen uitlijning.

Nederlands Elftal voetbalshirt met naam en nummer bestellen

De Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen met de officiële bedrukking van alle spelers. Je kunt er ook voor kiezen om het voetbalshirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Ook hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers tijdens het WK en de periode daarna op het tenue dragen. De meerprijs van de bedrukking is € 15,- tot € 20,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van de voetbalshirts. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen € 70,-. Check ook andere Nederlands Elftal producten in de onderstaande winkels!

Bestel het Nederlands Elftal voetbalshirt met officiële bedrukking in deze Nederlands Elftal fanshop

of deze fanshop! 

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023