Dit is het groene AS Roma Legacy voetbalshirt

AS Roma en New Balance hebben deze week een nieuw voetbalshirt toegevoegd aan de collectie: het Legacy voetbalshirt! Waarschijnlijk is dit het laatste voetbalshirt van de hand van New Balance. Vanaf het seizoen 2023-2024 wordt adidas namelijk de kledingsponsor van AS Roma. Het Legacy voetbalshirt is het vijfde voetbalshirt in de collectie van de club uit de Italiaanse hoofdstad dit seizoen en is een eerbetoon aan één van de clubs waaruit ''I Giallorossi'' is ontstaan, namelijk Società Sportiva Alba-Audace. Het ''Legacy'' voetbalshirt wordt door AS Roma dit seizoen niet gedragen tijdens één van de wedstrijden, maar is puur en alleen een toevoeging op de collectie van dit seizoen.

Società Sportiva Alba-Audace werd in 1907 opgericht in de wijk Flaminio in Rome door Umberto Farneti. De Italiaan had een groot stuk grond, waarop Società Sportiva Alba-Audace de wedstrijden kon spelen. In de beginjaren van de club uit de Italiaanse hoofdstad had de club nog geen toegang tot de Italiaanse voetbalcompetitie. Hieraan mochten alleen maar clubs uit Noord Italië meedoen. In het seizoen 1912-1913 maakte de club haar debuut in de Italiaanse competitie. Aan het einde van het seizoen 1925-1926 werd de club door het fascistische regime in Italië met een andere club samen te gaan: Audace Roma. Een seizoen erna fuseerde Alba-Adauce met twee andere clubs uit Rome (Roman FC en Fortitudo-Pro Roma SGS) en werd AS Roma gevormd.

Società Sportiva Alba-Audace speelde sinds de oprichting in 1907 in een donkergroen voetbalshirt met op de borst een horizontale witte band. Het New Balance AS Roma Legacy voetbalshirt heeft exact ditzelfde design. Het voetbalshirt is overwegend groen en bevat een all-over print van een speciaal monogram patroon van de initialen van de club: ASR. Verder heeft het voetbalshirt het standaard New Balance template. Het voetbalshirt bevat namelijk aan de onderkant van de mouwen een brede donkergroene band met daarin een groen vlak, geflankeerd door twee dunne witte lijnen. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals. Op de rechterborst prijkt het logo van New Balance en de linkerborst bevat het iconische ASR logo. Dit was het logo van de club in de periode 1930-1934 en na die periode zijn deze letters ook vaak opgenomen in het clublogo. Het logo betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: groen/wit. De achterzijde van het voetbalshirt is volledig groen en bvat in de nek de tekst: ''Filgli di Roma'' (Kinderen van Roma). In de letter O is de wolvenkop (Lupa) uit het clublogo verwerkt. De AS Roma Legacy collectie bevat ook nog een warming-up shirt en een trainingsjack, welke dezelfde kleur hebben als het Legacy voetbalshirt.

Het New Balance AS Roma Legacy voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 79,95. Het trainingsjack is ook € 79,95 en het warming-up shirt € 49,95. Directe levering!

Bestel de nieuwe AS Roma Legacy collectie direct in deze SHOP! 

AS Roma Legacy voetbalshirt 2022-2023

AS Roma Legacy voetbalshirt 2022-2023

AS Roma Legacy voetbalshirt 2022-2023

AS Roma Legacy voetbalshirt 2022-2023