20 december 2018

De AS Roma sjaal is ongekend populair sinds deze zomer

Sinds de komst van Justin Kluivert naar AS Roma is de AS Roma sjaal een populair item onder de supporters van ''I Giallorossi'' en met name ook in Nederland. Of dat specifiek met de komst van Kluivert en zijn populariteit te maken heeft, betwijfelen we. Feit is dat de sjaal aandacht kreeg. Daarvoor moeten we even terug naar afgelopen zomer. Bij zijn aankomst op het vliegveld van Rome werd de voormalige Ajacied enthousiast ontvangen door de fans van de Romeinse club. Hoewel Kluivert nog niet officieel gepresenteerd was, plaatste AS Roma beelden van Kluivert met een klassieke AS Roma sjaal om zijn nek. Deze klassiek sjaal had natuurlijk de clubkleuren van de club met Olympische ringen en de tekst: IO CI SONO. Wil je een AS Roma sjaal bestellen? Lees en huiver!

Wil je direct een AS Roma sjaal bestellen? Koop de gave retro sjaal exclusief in deze SHOP!

AS Roma COPA retro sjaals jaren '70

We gaven het net al aan. Of het met de komst van Kluivert te maken heeft of niet, de AS Roma sjaal heeft de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen. Ook Copa Football, die verantwoordelijk is voor de retro kleding van het merk, merkte dat op en heeft twee speciale AS retro sjaals voor de club gelanceerd. Van een retro sjaal verwachten we dat deze nog klassieker is dan de huidige merchandisinglijn. Daarin worden we niet teleurgesteld. De nieuwe sjaals vinden namelijk hun inspiratie in de tenues van eind jaren '70. We hebben het al vaker over deze succesvolle periode in de clubgeschiedenis van Roma gehad. Eind jaren '70 begon de Romeinse club met een ware opmars, wat uiteindelijk leidde tot het vier keer winnen van de Coppa Italia, een kampioenschap en een Europa Cup I finale. Eind jaren '70 was er overigens wel wat controverse onder de supporters van de club. Het fashionmerk Pouchain werd geïntroduceerd als kledingsponsor en introduceerde controversiële voetbalshirts. Er werd afscheid genomen van de klassieke bordeaux rode tenues en in plaats daarvan werden er oranje en gele banen aan het shirt toegevoegd, waardoor de tenues wat meer fashion uitstraalden. Het leidde tot verdeeldheid onder de supporters van de club.

Veertig jaar na dato is er geen twijfel over mogelijk. De AS Roma shirts van eind jaren '70 zijn weer ongekend populair en vormen zelfs de basis voor een template van adidas voetbalshirts. Daar gaan we het niet over hebben. De nieuwe AS Roma retro sjaals zijn namelijke en verpersoonlijking van de voetbalshirts van eind jaren '70. Roma en Copa Football hebben een tweetal nieuwe sjaals uitgebracht. De ene sjaal heeft wat meer de looks van het thuisshirt van destijds en de andere sjaal is wat meer in stijl van het uitshirt. De witte sjaal bevat aan beide uiteinden een rode/oranje en gele band en de rode AS Roma sjaal bevat aan de achterkant een oranje en gele band. Beide sjaals bevatten de naam van de club in een vintage lettertype en op de sjaals staat ook een retro logo van de club. Dit betreft het logo van de club uit de periode 1979-1997. Wij zijn fan! Check ook ons verhaal over de klassieke sjaals van Liverpool! 

AS Roma sjaal bestellen

De AS Roma sjaals zien er wat ons betreft nog beter uit dan de sjaal die Kluivert droeg bij zijn aankomst in Rome. Het is de perfecte sjaal om Roma aan te moedigen. En zoals COPA zegt: ''No matter the weather, always support your team and wear your club colors with pride.'' Zo is het!

Wil je deze vette AS Roma sjaals bestellen? Dat kan voor een prijs van € 24,95 exclusief in deze SHOP!