21 april 2017

Craft Sportswear nieuwe kledingsponsor PEC Zwolle vanaf 2017-2018

Het nieuws was al even officieel. Wij hadden het gemist. Excuses daarvoor! Craft Sportswear wordt namelijk de komende drie seizoenen de kledingsponsor van PEC Zwolle. De club en het van origine Zweedse sportmerk tekenden een contract voor de duur van drie seizoenen, waarmee het merk dus in ieder geval tijdens de 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020 de tenues van PEC zal gaan verzorgen. Craft verzorgde de afgelopen seizoenen overigens al wel de underwear van de Eredivisionist. De samenwerking tussen beide partijen betekent dat de club die komend seizoen onder leiding staat van John van het Schip afscheid neemt van Robey Sportwear. Het Rotterdamse sportmerk was sinds 2015-2016 kledingsponsor van de club en heeft dit dus twee seizoenen gedaan. Uiteraard zijn er zowel reacties vanuit het Zwolse kamp als van Craft, waarvan het Nederlandse kantoor gevestigd is in Zwolle.

We hebben allereerst een reactie van commercieel directeur en oud PEC Zwolle speler Joost Broerse: ''Over deze aanstaande samenwerking ben ik zeer te spreken. Het maakt mij trots dat het kwalitatief sterke merk Craft, PEC Zwolle als vlaggenschip inzet om de teamwear in de schijnwerpers te positioneren. Door de prima ervaringen van de afgelopen jaren met Craft als underwearsponsor van de club, heb ik een heel positief gevoel bij de organisatie en de mensen die daar werken. Ik verheug me op deze nog intensievere samenwerking met Craft en kijk uit naar de toekomst.''

Ook Craft, bij monde van CEO Adri Zwarthoff reageert: ''Bij Craft voorzien wij reeds vele individuele topsporters van de hoogst haalbare kwaliteit kleding. Zo hebben we jarenlange ervaring in het ondersteunen van deelnemers aan de Olympische Spelen zoals bijvoorbeeld Epke Zonderland en al onze schaatsers tijdens de Olympische Spelen in Sotchi. Tevens zijn we het laatste decennium actief in het wielrennen, waar we onder andere het team van wereldkampioen Peter Sagan kleden. De tijd is nu rijp om de stap te zetten naar teamsporten zoals voetbal en ook daar de sporters te voorzien in kwalitatief hoogstaande kleding. Het voelt goed en vertrouwd om deze nieuwe markt aan de hand van PEC Zwolle te betreden, aangezien we met deze club al meerdere jaren op een prettige manier samenwerken.”

Tot zover de (uiteraard) positieve reacties van beide partijen. Wij zijn vooral benieuwd hoe de nieuwe tenues en shirts van de Zwollenaren eruit zullen gaan zien. Verwacht wordt dat deze nieuwe tenues pas medio juli worden gelanceerd. Dan gaat het contract tussen beide partijen in en hebben we weer nieuws! Welk bedrag er met de deal gemoeid is, is overigens niet bekend. 

Heb je een mening over deze deal? Deel het gerust hieronder!

Bron: PECZWOLLE.nl