COPA lanceert AS Roma voetbalshirt 2001-2002 opnieuw

AS Roma en COPA Football hebben opnieuw een legendarisch voetbalshirt toegevoegd aan de collectie AS Roma retro voetbalshirts! Dit keer betreft het een vrij recent voetbalshirt, namelijk het thuisshirt van het seizoen 2001-2002. Onder leiding van Fabio Capello werd in er de zomer van 2000 een nieuw team gesmeed. Met succes zo zou later blijken! In het seizoen 2000-2001 werd ''I Giallorossi'' namelijk voor de derde keer in de geschiedenis kampioen van Italië en mocht het in 2001-2002 in de Champions League aantreden, maar daarover straks meer. COPA Football, het retro voetbalmerk van Nederlandse bodem, heeft een exclusieve samenwerking met AS Roma. Waar New Balance momenteel verantwoordelijk is voor de productie van de voetbalshirts waarin de club uit Rome momenteel speelt, is COPA Football de partner op het gebied van de retro collectie van de club. Inmiddels bestaat deze collectie uit meer dan 50 verschillende producten.

Succes met Fabio Capello

Voordat we het design van het AS Roma voetbalshirt 2001-2002 bespreken, gaan we eerst twintig jaar terug in de tijd. Kampioenschappen zijn in Rome vrij schaars en na een aantal seizoenen in de subtop en middenmoot van de Italiaanse competitie gebivakkeerd te hebben, moest het onder leiding van succescoach Capello in 2000-2001 gebeuren. Voorzitter Franco Sensi gaf Capello de vrije hand, waardoor een elftal met sterren als Totit, Aldair, Cafú, Montella, Delvecchio, Tomassi, Cancela en de nieuwe aankopen Walter Samuel, Gabriel Batistuta en Emerson gesmeed kon worden. Met slechts twee punten voorsprong op naaste belager Juventus werd AS Roma in 2001 kampioen en plaatste de club zich voor de groepsfase van de Champions League. In een poule met de latere winnaar Real Madrid, Lokomotiv Moskou en Anderlecht eindigde AS Roma als tweede, waardoor het zich plaatste voor de tweede groepsfase van het toernooi. In de tweede groepsfase speelde AS Roma tegen FC Barcelona, Liverpool en Galatasaray en eindigden de Italianen als derde. In de Italiaanse competitie was Juventus dit seizoen de iets sterkere. Met slechts één punt verschil werd de club uit Turijn kampioen en eindigde AS Roma als tweede. Één van de grote hoogtepunten dit seizoen was de grote overwinning op stadsgenoot Lazio, dat met 5-1 werd verslagen. In het seizoen 2001-2002 maakte AS Roma legend Danielle de Rossi bovendien zijn debuut voor ''I Giallorossi''.

Het design

AS Roma voetbalshirt 2001-In de periode 2000-2003 was Kappa de kledingsponsor van AS Roma. Deze functie had het Italiaanse sportmerk al eerder gehad in de periode 1983-1986 en daarna opnieuw in de periode 2007-2013. In de begin jaren '00 (en eigenlijk nog steeds) stonden de voetbalshirts van Kappa bekend om de gestroomlijnde pasvorm. Ook het Italiaanse voetbalelftal speelde in deze periode in voetbalshirts van Kappa, bijvoorbeeld tijdens het EK in Nederland en België in 2000. De AS Roma voetbalshirts van 2001-2002 hadden ook de iconische Italiaanse pasvorm, die nu ook door COPA Football verwerkt was. Kappa was destijds namelijk één van de eerste merken die ook elastaan in de voetbalshirts verwerkte, waardoor de voetbalshirts nog beter op het lichaam van de spelers aansloot. Het AS Roma retro voetbalshirt 2001-2002 van COPA Football ziet er exact hetzelfde uit als het voetbalshirt van twintig jaar geleden, alleen ontbreekt het logo van Kappa. Dit logo stond destijds op de mouwen. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door het half-om half design. De rechterkant van het voetbalshirt is donker rood en de andere kant geel. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten donkerblauwe panels en dit is ook de kleur van de achterzijde van de kraag. De mouwen zijn contrasterend. De rechtermouw is geel en de andere mouw donker rood. Tijdens het seizoen 2001-2002 droeg AS Roma de Scudetto badge op de rechterborst. Deze badge mocht AS Roma dragen, omdat het in 2001 Serie A kampioen was. De andere borst bevat het officiële clubembleem en op het midden van het voetbalshirt staat sponsor INA Assitalia. De Italiaanse verzekeringsmaatschappij fungeerde van 1995 tot 2002 als hoofdsponsor van de club uit de Italiaanse hoofdstad. Zoals we van COPA Football gewend zijn, wordt ook dit retro voetbalshirt geleverd in een luxe cadeaubox van het merk.

AS Roma voetbalshirt 2001-2002 bestellen

Het AS Roma voetbalshirt 2001-2002 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt is alleen beschikbaar voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en heeft een prijs van € 89,95. In deze winkels kun je het retro voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of met de bedrukking van één van de spelers van die periode. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als AS Roma had in 2001-2002. Check ook andere AS Roma retro voetbalshirts in deze winkels.

Bestel dit voetbalshirt exclusief in deze retro SHOP (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

AS Roma voetbalshirt 2001-2002

AS Roma voetbalshirt 2001-2002