19 februari 2016

COPA Invading Pitches t-shirt

Een nieuwe pitch invasion bij COPA, maar dan met de titel ''invading pitches''! Waar het eerste pitch invasion t-shirt in het teken stond van de veldbestorming van supporters tijdens de opening van het Wembley Stadion in 1923 na afloop van de wedstrijd tussen West Ham United en Bolton Wanderers, heeft het nieuwe COPA t-shirt een andere pitch invasion als inspiratie. De supporters van de huidige nummer één van Engeland (op het moment van schrijven) zorgden in 1983 voor een heuse veldbestorming, die op het nieuwe COPA t-shirt te zien is. We gaan terug naar het seizoen 1982-1983, een belangrijk seizoen in de geschiedenis van de club.

Het seizoen van Leicester City starrte matig. The Foxes wonnen slechts zes keer in hun eerste zestien wedstrijden in de 2nd Division. Hoewel de ambities en verwachtingen hoog waren, stond de club op een vijftiende plek en leek promotie naar het hoogste niveau (destijds nog de 1st Division en nu de Premier League) een utopie. In december 1982 volgde de ommekeer. Leicester City verloor tot het einde van het seizoen nog maar slechts vier wedstrijden en wist een serie van vijftien ongeslagen wedstrijden neer te zetten. De laatste speelronde brak aan. Om te promoveren naar het hoogste niveau dienden The Foxes bij de eerste drie te eindigen. Leicester stond op dat moment in puntenaantal gelijk met Fulham en had een beter doelsaldo. In de laatste wedstrijd van 1982-1983 nam Leicester City het op tegen Burnley, die club die op dat moment al nagenoeg gedegradeerd was. Op Filbert Street was Burnley echter een taaie tegenstander en kwam Leicester niet verder dan 0-0. Als Fulham zou winnen van Derby County betekende dit dat Fulham zou promoveren naar de First Division. Fulham verloor de wedstrijd echter met 1-0, waardoor Leicester na twee seizoenen in de subtop van het tweede niveau gebivakkeerd te hebben, weer terug was op het hoogste niveau. Een ware pitch invasion tot gevolg. Op het nieuwe t-shirt van COPA is deze veldbestorming na afloop van de wedstrijd tussen Leicester City en Burnley te zien op Filbert Street! Over de wedstrijd tussen Fulham en Derby County is overigens achteraf nog veel te doen geweest. De wedstrijd werd twee minuten voor het einde gestaakt, omdat het een supporter en speler van Fulham het met elkaar aan de haak kregen. Het stond toen al 1-0 en de voetbalbond besloot dat de twee minuten niet overgespeeld zouden worden en het resultaat bleef staan. Check hier het verhaal van het andere Pitch invasion t-shirt.

Het nieuwe COPA INVADING PITCHES t-shirt kan je natuurlijk direct kopen in de sportfashion shop van Sportus.nl voor slechts € 34,95. Check daar ook andere t-shirts uit de nieuwe collectie van COPA Football en 100 andere voetbal gerelateerde t-shirts! Directe levering en gratis verzending boven de € 50,-

6688 - COPA Invading Pitches T-Shirt

6688 Invading Pitches 2

6688 Invading Pitches 4

6688 Invading Pitches 5