COPA Football lanceert Kurt Cobain ''Smells like teen spirit'' voetbalshirt

Voetbal en muziek gaan al sinds de jaren ’60 met elkaar samen! George Best stond in deze periode niet alleen als begenadigd bekend binnen de lijnen, maar ook daarbuiten, waardoor hij als bijnaam de ‘’5de Beatle’’ had. COPA Football heeft al verschillende t-shirts en retro shirts als ode aan de inmiddels overleden Noord Ierse speler van Manchester United gelanceerd. Vandaag heeft het Nederlandse voetbal fashionmerk uit Breda een wel heel speciale ode gebracht aan Kurt Cobain, Nirvana, maar vooral ook aan het nummer: ‘’Smells like teen spirit.’’ Lees alles over dit nieuwe ‘’football shirt’’ hieronder.

Kurt Cobain was de leadzanger van Nirvana, de band uit Aberdeen met legendarische nummers als ‘’Come as you are’’, ‘’in bloom’’, ‘’lithium’’ en… SMELLS LIKE TEEN SPIRIT. In 1991 bracht de band uit Aberdeen de single ‘’Smells like a teen spirit’’ uit, welke later onderdeel werd van het album Nevermind. Het rauwe, intense en de energie van dit iconische nummer kwam helemaal terug in de clip die voor dit nummer gemaakt werd. In deze clip draagt Kurt Cobain een speciaal shirt, welke door COPA Football opnieuw is gelanceerd. Het shirt is overwegend leger groen en wordt gekenmerkt door de helder groene banen over het shirt, welke weer geflankeerd worden door dunner gele strepen. Verder bevat het shirt een ronde hals en bevat het shirt de iconische witte mouwen, die Kurt Cobain ook droeg. De linker borst van het shirt is uitgerust met een speciale badge met daarin een deel van de tekst van de single: ‘’With the lights out, it’s less dangerous.’’ Dit logo wordt gecompleteerd door twee brandende sigaretten en het jaartal 1991. Dit embleem is geheel zwart/wit. De andere borst bevat het logo van COPA en op de achterkant van het shirt staat een print: NEVERMIND ’91. Zoals we van Copa Football gewend zijn, wordt dit shirt altijd geleverd in een luxe cadeaubox en kan je het shirt vanaf nu kopen in de onderstaande shop.

Met Kurt Cobain en Nirvana liep het slecht af. Na een mislukte zelfmoordpoging in Rome en een ziekenhuisopname werd Cobain op de ochtend van 8 april 1994 door een elektricien dood gevonden in de garage van zijn landhuis in Seattle. Hij had zich drie dagen eerder met een hagelgeweer door zijn hoofd geschoten. Na de dood van Cobain werd de band opgeheven.

Met dit voetbalshirt brengt COPA een ode aan Nirvana en hun invloed die 25 jaar na dato nog steeds volop voelbaar is. Dus, draag dit shirt met trots en 'Come As You Are'. Ben je direct fan van dit unieke Copa Football Smells Like a Copa Football Shirt? Deze koop je direct voor een prijs van € 59,95 in deze SHOP! Directe levering gegarandeerd!

''Hello, hello, hello, how low
  Hello, hello, hello, how low
  Hello, hello, hello, how low
  Hello, hello, hello.

With the lights out, it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now, entertain us.
A mulatto, an albino, a mosquilo, my libido. 
Yeah, hey!''