27 april 2017

COPA Football lanceert terão Ground from above t-shirt

Voordat het geweld van lanceringen van voetbalshirts voor 2017-2018 losbarst, heeft COPA Football een uniek t-shirt uitgebracht. Dit nieuwe Copa t-shirt brengt een ode aan de Braziliaanse ''terao.'' Voor wie er niet bekend mee is, (wij eerlijk gezegd voor het zien van het t-shirt ook niet) leggen we het uit. De terao zijn de voetbalveldjes (voor Braziliaanse begrippen) midden in de wijken van Braziliaanse steden als Rio De Janeiro en Sao Paulo, omringd door krotten die slechts centimeters van elkaar verwijderd zijn.

Deze veldjes vormen een plek waar de lokale bevolking samen komt om de sterren uit de wijk aan te moedigen en elkaar te ontmoeten. Deze velden bestaan voornamelijk uit een combinatie van gravel en zand en hebben verschillende sterren voortgebracht. Wereldsterren als Pele, Romario, Ronaldo en Neymar hebben voor het eerst een bal aangeraakt op de terao. Deze unieke velden lijken echter steeds schaarser te worden door speculatie van grond en verbouwing. Desalniettemin heeft de Braziliaanse fotograaf Renato Stockler één van deze terão weten te vinden en een geweldige foto van te maken, welke onderdeel uitmaakt van zijn collectie ''Grounds from Above.''

Het nieuwe COPA Football t-shirt is daarmee niet alleen een ode aan de grond, die tal van Braziliaanse talenten heeft voortgebracht, maar dus ook aan het talent van fotograaf Stockler om dit met een sprekend beeld vast te leggen. Het nieuwe Copa Football ''Ground From Above'' T-Shirt bevat een all-over print van deze foto en is verder uitgerust met een crew neck. Op de achterkant prijkt nummer 11, verwijzend naar de beste Braziliaanse voetballer van dit moment, Neymar JR, en het voorbeeld is van de Braziliaanse jeugd op de terao.

Genoeg romantiek over het shirt. Het nieuwe COPA Football t-shirt met all-over print kan je vanaf per direct kopen, evenals 200 andere t-shirts van het Nederlandse voetbal fashion merk! Het shirt heeft een prijs van € 39,95. Een maandje geleden bracht het merk middels een voetbalshirt een ode aan de inmiddels overleden Nirvana leadsinger Kurt Cobain. Zeker een kijkje waard!

Scoor het nieuwe t-shirt in deze SHOP!