7 maart 2017

COPA Football eert Como Stadium met all-over print t-shirt

Weer een nieuw t-shirt van COPA Football. Het merk heeft vandaag weer een t-shirt met een all-over print gelanceerd. Laten we daar nu net fan van zijn! Dit keer brengt het Nederlandse sportfashion merk een ode aan het Como Stadium, thuishaven van Calcio Como. Calcio Como acteert momenteel op het derde niveau van Italië, de Lega Pro. Niet super speciaal dus. We zijn wel nog even de geschiedenisboeken ingedoken of er Nederlanders bij Como Calcio hebben gespeeld en wat bleek, assistent trainer van Feyenoord, Jean Paul van Gastel streek er even in 2002 neer, zonder ook maar één wedstrijd in het Stadio Giuseppe Sinigaglia gespeeld te hebben. Helaas.

Het stadion op zich is nog geen eens zo speciaal. Het biedt plaats aan 13.602 toeschouwers, is in 1927 gebouwd en in 2002 gerenoveerd. Wat wel speciaal is, is de ligging van het Como Stadion of Stadio Giuseppe Sinigaglia. Het ligt namelijk op steenworp afstand van het Comomeer en de lokale haven. Deze kleine Italiaanse voetbaltempel brengt footballculture, de stad Como en de prachtige Italiaanse natuur bij elkaar. En dat niet alleen... 

Wat we namelijk ook zeker niet onbesproken mogen laten is naamgever en Italiaanse held Giuseppe Sinigaglia. Sinigaglia was in de beginjaren 1900 een begenadigd roeier uit Como en won onder andere acht medailles tijdens de Europese kampioenschappen in de periode 1906-1913. Het begin van de Eerste Wereldoorlog zorgde echter voor een ommekeer in het leven van de Italiaan. Zoals vele Italianen destijds diende hij het leger en schopte hij het tot luitenant en nam deel aan verschillende battles. Op 9 augustus werd één van deze vuurgevechten hem uiteindelijk fataal. De voormalig roeier werd onder vuur genomen door het leger van Oostenrijk in Monte San Michele. Hulp mocht niet meer baten, waardoor de Italiaan in het ziekenhuis van San Vito al Torre overleed. Postuum werd Giuseppe Sinigaglia niet alleen geëerd met een militaire onderscheiding. In 1927 werd ook het prachtig gelegen Como Stadium naar hem vernoemd. 90 jaar na dato heeft COPA Football nogmaals een ode aan de roeier gebracht met dit fantastische all-over print t-shirt! De foto's zeggen genoeg.

Het nieuwe COPA Football Como Stadium all-over print t-shirt kan je vanaf nu kopen voor een prijs van € 39,95, evenals andere fashionable COPA Football t-shirts in deze shop!